Miercuri, 02 Iulie 2008 - 04:46 AM Aleg.RO: PSD și PC propun un Pact Național pentru hrană și energie

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News PSD și PC au propus, astăzi, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, un Pact Național pentru hrană și energie la care să adere toate partidele parlamentare.

"Criza la nivel mondial care se prefigurează necesită un program coerent cu măsuri în situații strategice pe termen lung", a declarat senatorul PC, Silvia Ciornei.

Potrivit lui Ciornei, prin acest pact PC a propus măsuri de eficientizare a activității din agricultură, de corectare a coșului la gaze naturale în favoarea populației,  de acordare de stimulente pentru dezvoltarea energiei durabile, de revigorare a sistemului de finațare a izolării termice a blocurilor.

Aceasta a mai precizat că o parte dintre măsurile propuse sunt mai vechi iar prin ele PC a anticipat de ceva vreme situația în care se află astăzi România.

La rândul său, vicepreședintele PSD, Ilie Sârbu, a precizat că prin modificarea coșului de gaze naturale, în sensul înlocuirii acestora cu gaze proprii, se poate reduce costul facturii la jumătate.

În acest sens, Sârbu a precizat că România ar trebui "să reașeze" relațiile cu Federația Rusă.

O altă măsură cuprinsă în pact face referire la reducerea accizelor la motorină pentru agricultori, precum și la acordarea unor plăți directe pentru aceștia în valoare de 1.500 de lei.

La întâlnirea cu șeful statului au mai venit, din partea PC, alături de Silvia Ciornei, deputatul Lia Ardelean și Maria Grapini, iar de la PSD deputații Constantin Niță și Iulian Iancu.

În urma discuțiilor, Traian Băsescu a stabilit pentru mâine o întâlnire cu Iulian Iancu pentru a discuta mai în detaliu despre energie.

Atât președintele PSD, Mircea Geoană, cât și președintele PC, Daniela Popa, au lipsit motivat de la consultările pe tema scumpirilor.


(350 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD și PC propun un Pact Național pentru hrană și energie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52632212638855 seconds.