Marți, 10 Iunie 2008 - 05:23 AM Aleg.RO: PD-L cere măsuri drastice cu privire la violența din campanie

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News Președintele PD-L, Emil Boc, și președintele Consiliului Județean, deputatul PD-L, Florin Popescu, au declarat astăzi că incidentul din comuna dâmbovițeană Dragomirești trebuie să tragă un semnal de alarmă din partea autorităților întrucât acest caz nu este izolat. 

"PD-L cere ferm și fără echivoc autorităților statului, de la ministrul de interne până la ultimul agent de poliție dintr-un sat sau dintr-o comună să vegheze la respectarea legii și a legalității, iar practicile de violență să fie definitiv interzise și sancționate dur prin măsuri legale, ca aceste lucruri să nu mai poată fi repetate nicăieri în România", a declarat Boc.

Boc a spus că se constată și o implicare de către unii factorii politici a lumii interlope în campania electorală și prin urmare cere responsabilitate tututor liderilor politici, de la un președinte de partid de comună până la un lider național, să lase lumea interlopă deoparte, cu legile ei și să n-o aducă în competiția electorală.

"Dăunează la tot ce înseamnă democrație locală în România, dăunează la tot ce înseamnă stat de drept, dăunează cetățeanului. Ce s-a întâmplat la Dâmbovița este doar aisbergul, pentru că sunt multe alte situații de acest fel", a completat Boc.
 
La rândul său, președintele CJ Dâmbovița a enumarat alte cazuri de violență care au avut loc în câteva comune din apropierea Dragomireștiului.

Potrivit acestuia, în comuna Cornățelu, șase participanți la un miting electoral, ce a avut loc sâmbătă, au fost bătuți în propria curte. Doi dintre agresori sunt pe listele PSD. Alte violențe au avut loc la Voinești aflat la 10 kilometri de Dragomirești, unde viceprimarul PD-L a fost agresat ieri de către simpatizanți PSD. Au mai avut loc incidente și în comuna Mănești, lângă Dragomirești și în comuna Ciocănești.

De asemenea, liderul studenților, Andrei Moțoc, a fost bătut în seara de 30 spre 31 mai în localitatea Târgoviște de către o echipă de militanți ai PSD.

Despre primarul din Dragomirești, Popescu a spus că acesta are antecedente, localnicii cunoscându-l ca pe un om violent.

Potrivit lui Popescu, starea din Dragomirești a fot întreținută de "un lider puternic PSD Dâmbovița" și a fost prezent în localitatea respectivă cu cinci nimute înainte a avea loc crima. Criminalul a fost filmat. Se numește Gheorghe Cârstea și nu locuiește în acea zonă. "A fost adus de la un kilometru distanță", a precizat Popescu.

"Toate acestea ne fac să credem că în județul Dâmbovița este pusă la cale o acțiune de intimidare a celor care nu sunt cu PSD. În consecință, echipa de campanie a PD-L a luat decizia de a suspenda orice miting electoral pentru turul II pentru a nu periclita viața celor care vor să participe la miting", a declarat Popescu.

Ieri, în jurul orei 15.00, în satul Mogoșești din comuna Dragomirești, a avut loc o altercație între militanți PD-L și un sătean, presupus a fi simpatizant PSD, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața.
 


(382 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PD-L cere măsuri drastice cu privire la violența din campanie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5161919593811 seconds.