Luni, 17 Ianuarie 2005 - 10:07 AM Aleg.RO: PNL se luptă cu PD prin sondaje

Publicat de: e.fogarasi

Cotidianul Bătălia politică pentru cîștigarea Primăriei Capitalei reînvie moda sondajelor partizane și tensionează relațiile dintre PNL și PD. Ieri, Fundația liberală „Horia Rusu“ a prezentat un sondaj BCS a cărui concluzie este fermă: doar candidatul PNL Ludovic Orban poate învinge candidatul cel mai puternic al PSD. PNL a fost primul partid care și-a nominalizat candidatul, pe Ludovic Orban, reprezentant al grupării Patriciu. PD și PSD nu și-au depistat încă persoanele capabile să cîștige fostul fotoliu al lui Traian Băsescu. În consecință, PNL a fost prima formațiune care a dat publicității un sondaj de opinie, realizat de Biroul de Cercetări Sociologice (BCS) în perioada 8-13 ianuarie 2005, pe un eșantion de 1.061 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Președintele BCS, Bruno Ștefan, a tradus ieri rezultatele cercetării: „Dacă Orban ar concura cu Mircea Geoană, ar avea șansa să cîștige alegerile din primul tur. El i-ar învinge cu scoruri foarte mari și pe Miron Mitrea, și pe Marian Vanghelie. Dacă D.A. l-ar desemna candidat pe Cozmin Gușă sau pe Adriean Videanu, fotoliul de primar ar fi cîștigat de candidatul PSD“. Șeful BCS a precizat că a introdus în sondaj nume de potențiali candidați din partea PD (Adriean Videanu, Cozmin Gușă, Răzvan Murgeanu, Liviu Negoiță) și din partea PSD (Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Marian Vanghelie) în urma informațiilor în presă.

Explicația lui Bruno Ștefan față de iminentul succes al lui Orban: notorietatea sa foarte mare în comparație cu reprezentanții PD. Protocolul D.A. prevede clar ca PNL și PD să susțină un singur candidat la Primăria Bucureștiului.
Ada Meseșan


(883 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

PNL se luptă cu PD prin sondaje | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60913896560669 seconds.