Marți, 03 Iunie 2008 - 05:23 AM Aleg.RO: Caras Severin: Un neamț pe primul loc la primărie în Banatul Montan

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin a luat la cunoștință cu deosebită satisfacție alegerea candidatului său, Karl Rank, pentru un nou mandat la primăria comunei Brebu Nou, cu 75,84 % din voturile exprimate, transmite corespondentul AMOS News.
Și în consiliul local lucrurile stau tot la fel- 58,98 % dintre voturile exprimate fiind primite de către consilierii Forumului Democrat German. Prin urmare, FDGR va avea un număr de 5 consilieri locali în comuna Brebu Nou.

Karl Rank este singurul candidat al FDGR din Banat care a câștigat o funcție de primar.
Comuna Brebu Nou este formată din satele Gărâna și Brebu Nou iar locuitorii de aici sunt în marea lor majoritate plecați în Germania sau Austria. La Gărâna- sat turistic aflat la poalele Muntelui Semenic, majoritatea caselor au fost cumpărate de timișoreni și nu numai prin anii 1990 după ce populația de etnie germană de aici a emigrat masiv în Germania. În rest, localnicii de etnie germană care și-au păstrat casele locuiesc periodic când în Germania, când în România.

Gărâna este cunoscută pentru potențialul său turistic- aici având loc în fiecare an Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna.


(523 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Caras Severin: Un neamț pe primul loc la primărie în Banatul Montan | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58284401893616 seconds.