Luni, 17 Ianuarie 2005 - 10:04 AM Aleg.RO: Ghid pentru împărțirea funcțiilor locale

Publicat de: e.fogarasi

Cotidianul Regulamentul de funcționare a coaliției stabilește modul cum se iau deciziile și cum se împart funcțiile în teritoriu. REGULAMENTUL pentru buna funcționare a coaliției de guvernă- mînt va stabili structuri de conducere ale acesteia atît pentru nivelul central, cît și pentru cel local.

Asemenea protocolului ce stă la baza Alianței PNL-PD, protocolul cu PUR și UDMR stabilește o structură de copreședinție, formată din cei 4 președinți ai partidelor din coaliție. La nivel local, structurile vor fi formate din liderii județeni ai PNL, PD, PUR și UDMR. Ca principiu pentru rezolvarea conflictelor, protocolul stabilește regula consensului.

Orice decizie trebuie luată prin consens între reprezentanții celor 4 formațiuni. Dacă liderii locali nu se înțeleg, atunci se va apela la nivelul superior al liderilor județeni. |n final, se va ajunge la ultimul nivel, al președinților de partid.

Protocolul stabilește ca regulă de împărțire a funcțiilor la nivel local ponderea parlamentară a fiecărui partid în județul respectiv, susțin surse din cadrul Alianței. Dacă PUR, de exemplu, nu are parlamentari în anumite județe, aici nu va primi nici o funcție în serviciile publice descentralizate. După ce se stabilește, în funcție de ponderea parlamentară, cîte funcții are dreptul să primească, fiecare partid, formațiunile politice își stabilesc prioritățile și fac liste cu oamenii pe care îi consideră potriviți pentru a ocupa posturile ochite. |n caz de rivalitate pentru aceeași funcție, decizia va fi luată prin consens la nivel central.
Florin Ciornei


(764 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ghid pentru împărțirea funcțiilor locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55736398696899 seconds.