Sâmbătă, 24 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Băsescu: Românii știu încă prea puțin despre Strategia Lisabona

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News Președintele României, Traian Băsescu, a declarat astăzi în cadrul unei dezbaterii cu tema "Evoluțiile socio-economice din România: valorificarea oportunităților oferite de Strategia Lisabona a UE pentru dezvoltare și locuri de muncă" că românii știu încă prea puțin despre ce este vorba atunci când aud despre aceasta, ba mai mult dacă se dorește să fie un succes atunci trebuie ca autoritățile să se adreseze în primul rând cetățenilor.

"În România, obiectivele și mijloacele Strategiei Lisabona reprezintă un subiect pe care încă nu îl cunosc sau nu îl înțeleg mulți dintre cetățenii României. Este încă un subiect al celor inițiați, mai ales, al celor care au contacte cu Comisia Europeană. Cetățenii României, însă, știu încă prea puțin despre ce este vorba atunci când aud de Strategia Lisabona. Dacă vrem ca Strategia Lisabona să fie un succes, atunci trebuie să ne adresăm în primul rând cetățenilor", a declarat Băsescu.

Potrivit șefului statului, românilor trebuie să li se vorbească despre Strategia Lisabona direct și în cuvinte cât mai simple.

"Consider că trebuie să spunem cetățenilor - direct și simplu: „Stimați cetățeni, când vorbim despre Strategia Lisabona vorbim despre cum să avem mai multe locuri de muncă, în special în întreprinderi mici și mijlocii. Când vorbim despre cum să muncim mai bine la locul de muncă; despre o muncă cu productivitate mai mare, astfel încât și salariile să poată fi mai mari, vorbim tot despre Strategia Lisabona. Vorbim despre ce și cum trebuie să învățăm, ca să știm mai multe și să avem mai multe idei noi; vorbim despre ce trebuie să facem ca să aplicăm noile idei", a mai spus președintele.

De asemenea, acesta a subliniat că a vorbi despre Strategia Lisabona, înseamnă a vorbi despre prețuri stabile și inflație mică, despre un mediu economic în care economiile populației pot fi investite cu succes.

"Când vorbim despre Strategia Lisabona, vorbim despre legi mai clare și mai simple, despre cum să nu ne mai sufoce birocrația; vorbim despre ceea ce trebuie să facem pentru a avea oameni politici și funcționari publici mai competenți și mai cinstiți. Vorbim despre pensii sigure, vorbim despre ajutorarea celor vulnerabili", a precizat Băsescu.
 
De asemenea, în opinia șefului statului atunci când se discută despre Strategia Lisabona, se mai vorbește și de faptul că "în noua lume a globalizării, aceleași problemele au și francezii, și italienii și slovenii și toți ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene".

"Vorbim despre faptul că de la Atlantic la Prut nimeni nu mai este singur; problemele comune precum și cele ale fiecărui stat se rezolvă prin efortul propriu dar și pe baza faptului că fiecare dintre noi beneficiază de experiența și ajutorul celorlalți”, a mai spus acesta.

În continuare, șeful statului a subliniat că toate cele enumerate mai sus înseamnă competitivitate, pentru experți iar pentru cetățeni, înseamnă prosperitate.

"Succesul Strategiei Lisabona înseamnă ca amândouă, competitivitatea și prosperitatea, să fie posibile!", a conchis Traian Băsescu.


(404 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: Românii știu încă prea puțin despre Strategia Lisabona | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59732890129089 seconds.