Sâmbătă, 24 Mai 2008 - 04:41 AM Aleg.RO: Iulian Iancu îi acuză pe Tăriceanu și Vosganian că dezinformează populația

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News Președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat astăzi că România este repetentă la fiecare capitol din Agenda Lisabona, iar premierul Călin Popescu-Tăriceanu și ministrul de Finanțe, Varujan Vosganian, mint atunci când vorbesc despre realitățile din România.

Potrivit acestuia, premierul, într-o discuție avută ieri cu comisarul european, Leonard Orban, a prezentat deformat realitatea socială și economică din România.

"Premierul Tăriceanu a încercat să prezinte opiniei publice, într-o discuție cu comisarul european Orban, planul național strategic al României privind Agenda Lisabona. El a încercat, prin acest demers, să prezinte opiniei publice, într-un moment de vârf electoral, faptul că România s-ar afla în grafic cu obligațiile pe care și le-a asumat privind Agenda Lisabona", a declarat Iancu.

Iancu a mai spus că documentul strategic referitor la Agenda Lisabona, care ar fi trebuit adoptat printr-o dezbatere publică, cuprinde creșterea competitivității economice, creșterea eficienței și diminuarea inegalităților sociale.

"România este repetentă la fiecare dintre aceste capitole principale", a completat deputatul social-democrat.

Iulian Iancu a mai arătat că România a pierdut câte un loc, în 2006 și 2007, în clasamentul privind competitivitatea, aflându-se "pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă construiți" -  doar 14 kilometri de autostradă în ultimii trei.

Totodată Iancu a atras atenția că în domeniul agriculturii este o situația dezastruoasă: "Avem zero atrageri de fonduri europene și 741 milioane de euro pierduți anul trecut".

"Guvernul s-a lăudat cu un plan național privind inundațiile care nu există, și acum suntem din nou expuși. În 2006 s-a vorbit că România va realiza un Fond Național pentru infrastructură și nu am auzit nimic de el, dar Guvernul a inițiat o ordonanță de urgență privind finanțarea de la buget a 152 de programe ISPA, cu termene depășite, pentru care s-au pierdut fondurile de la Uniunea Europeană", a precizat Iancu.

Și educația se află într-o situație foarte gravă, întrucât a crescut abandonul școlar și a scăzut numărul copiilor din mediul rural care merg la școală.

Iancu a atras atenția și asupra faptului că România nu are o strategie energetică, "fiind în situația de a-și compromite toate programele din domeniul energetic".

 "A avut tupeul, chiar în cursul zilei de ieri, premierul Tăriceanu, să vorbească despre promovarea surselor regenerabile de energie, în condițiile în care, de trei ani, nu s-a promovat niciun act normativ în acest domeniu", a conchis acesta.


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Iulian Iancu îi acuză pe Tăriceanu și Vosganian că dezinformează populația | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55898785591125 seconds.