Luni, 17 Ianuarie 2005 - 09:52 AM Aleg.RO: Ioan Rus: Vremurile unui despot luminat, care actioneaza in mod discretionar, au apus in PSD

Publicat de: e.fogarasi

gardianul Dupa esecul in alegerile de anul trecut, PSD, condus de Adrian Nastase, se afla in febra dezbaterilor interne. Aceste discutii probabil ca ar fi luat o alta turnura, mai putin abrupta, daca fostul presedinte al statului, Ion Iliescu, nu ar fi revenit in partid pe cai mari. De altfel, Iliescu si-a pregatit terenul, impunand, printre altii, pe listele pentru Parlament, pe fostul director al SIE, Ioan Talpes, pe Corina Cretu, Rodica Stanoiu si Octavian Stireanu, fosti consilieri prezidentiali. Toate jocurile politice, plus interventiile sale in interiorul PSD, au suparat multi lideri ai fostului partid de guvernamant. Printre acestia se afla si presedintele PSD Cluj, Ioan Rus. Acesta a declarat, ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, ca Ion Iliescu nu trebuie sa fie in nici un caz reformatorul partidului, accentuand ca deciziile in interiorul partidului trebuie descentralizate.


«Grandfather» papasa

"Este absurd sa asteptam ca Ion Iliescu, fondatorul partidului, sa fie si marele sau reformator", a precizat liderul PSD.

El a mai aratat ca prin documentul "Reforma profunda a PSD- Un program politic pentru modernizarea social–democratiei romanesti", dezbatut in data de 10 ianuarie de filialele din Transilvania si Banat, s-a dorit un semnal politic prin care sa fie evidentiat faptul ca o treime din organizatiile judetene ale partidului este preocupata de evolutia acestuia in spatiul politic romanesc, dar si ca patener al fortelor de stanga din Europa. Intrebat cine ar trebui sa realizeze reforma PSD, Rus a precizat ca social-democratii trebuie sa inteleaga ca, intr-un grup, "o singura persoana nu poate sa impuna schimbari majore. Nu ne aflam in fata unei dileme «Iliescu sau Nastase».(...) Reforma trebuie sa fie un proces declansat, gestionat si ale carui rezultate sa fie asumate de fiecare organizatie. Vremurile comode ale unui despot luminat, care actioneaza discretionar, fie la nivel local, fie la nivel central, au apus".


PSD are trei aripi

De asemenea, el a afirmat ca o conducere "bicefala" Iliescu-Nastase nu ar fi benefica pentru PSD. Legat de propunerea unui alt lider al partidului, Marian Oprisan, privind o "a treia cale", batatorita de Miron Mitrea, Mircea Geoana sau de Cristian Diaconescu, fostul ministru de interne a declarat ca, in cadrul dezbaterilor, s-a venit cu idei si proiecte de reforma, iar unele dintre ele vizau schimbari structurale. "Vreau sa aplicam principiile de descentralizare si respectul diversitatii", a conchis Rus.

Bogdan Apostolescu


(1020 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Ioan Rus: Vremurile unui despot luminat, care actioneaza in mod discretionar, au apus in PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6282320022583 seconds.