Miercuri, 19 Martie 2008 - 04:47 AM Aleg.RO: Buzău: Reuniune cu primarii pe tema accesării fondurilor UE

Publicat de: Daniel MIHAI

AMOS News

Un simpozion pentru popularizarea lansării a trei măsuri din cadrul "Planului Național de Dezvoltare Rurală" (P.N.D.R.) a fost organizat marți la Sala Mare a Consiliului Județean din Buzău, transmite corespondentul AMOS News.

Evenimentul pe tema Finanțărilor Europene a fost organizat de Instituția Prefectului din Buzău în parteneriat cu Oficiul Județean pentru Consultanta Agricola si Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.
La întrunire au participat delegați din cadrul primăriilor din județul Buzău și reprezentanți ai mediilor bancare din municipiu.

Directorul O.J.C.A. Adrian Iorga a declarat că această întălnire a fost benefică mai ales pentru creșterea interesului mediului bancar vis- a- vis de proiectele care au ca obiect finanțarea în agricultură:

„Sperăm ca finațatorii să fie mult mai receptivi pe viitor .Dacă mă raportez puțin în trecut în ceea ce privește programul Fermierul și Sapard au existat anumite sincope în ceea ce privește relația dintre principalii accesatori ai acestor fonduri și finanțatori. Ne dorim să nu mai avem astfel de probleme” a mai spus Adrian Iorga.

Pentru proiectul P.N.D.R. România va beneficia de o finanțare în valoare de 8 miliarde 200 de milioane de euro din care contribuția țării noastre este aproximative 2 miliarde de euro.

Cele  trei măsuri din P.N.D.R. vizează dezvoltarea satelor și infrastructurii rurale modernizarea exploatațiilor agricole și cresterea valorii adaugate a produselor agricole și piscicole.


(383 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniel MIHAI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buzău: Reuniune cu primarii pe tema accesării fondurilor UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52917695045471 seconds.