Sâmbătă, 15 Martie 2008 - 04:22 AM Aleg.RO: Delegație a Municipalității Vârșeț la Consiliul Județean Caraș Severin

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ion Spânu s-a întâlnit cu o delegație a Municipalității Vârșet, Republica Serbia, transmite corespondentul AMOS News.

Discuțiile s-au purtat pe marginea proiectului de reabilitare a drumului Vârșeț – Markovac – granița cu România și în cadrul căruia Consiliul Județean Caraș-Severin este partener.

La întâlnire au participat : primarul comunei Coronini, Gheorghe Dăneț, viceprimarul comunei Grădinari, Marcel Merșa, specialiști din cadrul Serviciului Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Consiliului Județean și ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraș-Severin.

Reprezentanții sârbi au făcut o scurtă prezentare a proiectului lor ce a obținut finanțare europeană prin Programul de Vecinătate România – Serbia 2004 – 2006.

Proiectul presupune realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul ce face legătura între Vârșeț – Markovac – granița cu România, studiu ce urmează a fi finalizat în iulie 2008.

Intenția reprezentanților sârbi este să reabiliteze drumul ce are o lungime de 17 km (Vârșeț – Markovac) și să construiască alți patru km care fac legătura dintre localitatea Markovac cu granița română.

Proiectul municipalității Vârșeț este complementar cu cel avut în vedere de conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin și de Primăria Grădinari și Vărădia privind reabilitarea drumului ce face legătura între Grădinari – granița cu Republica Serbia (patru km).

Cu aceeași ocazie, reprezentanții părții sârbe au lansat propunerea privind demararea procedurilor legale în vederea deschiderii pentru o zi a punctului de trecere a frontierei în luna iulie a acestui an.


(380 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Delegație a Municipalității Vârșeț la Consiliul Județean Caraș Severin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4612319469452 seconds.