Vineri, 01 Aprilie 2005 - 09:13 AM Aleg.RO: Bucurestenii vor un gospodar

Publicat de: Roxana Bucată

azi Duminică, 3 aprilie, îl alegem pe cel care va conduce Bucurestii pentru următorii trei ani. Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, candidatii la fotoliul de primar general duc muncă de convingere a electoratului folosind din plin experienta acumulată în campania din toamna lui 2004. În corturile portocalii, după modelul Băsescu, afli că majoritatea Consiliului General îl asteaptă pe Adriean Videanu. De asemenea, poti să lasi mesaje scrise sau chiar video care vor ajunge la candidatul A.D.A.. PSD a renuntat la corturi, dar candidatul Marian Vanghelie este prezent în campanie prin concertele din fiecare sector care adună seară de seară numerosi bucuresteni. Multi dintre ei, însă, n-au împlinit încă 18 ani. Piedone mizează pe galben, împânzind Capitala de sustinători entuziasti. "Mama Casei Poporului", candidata PPRM, Anca Petrescu, s-a dovedit o prezentă discretă prin Bucuresti, iar cel ce s-a autointitulat "fiul Casei Poporului", Nicolae Serbu, se bazează pe votul împătimitilor de Formula 1, cărora le promite o pistă în jurul Palatului Parlamentului. Pe candidatul AP poti să-l găsesti pe panourile de la metrou. "Primarul oamenilor de la bloc", candidatul PUR Radu Opaina, e de negăsit în calea bucurestenilor. Am făcut ieri un scurt sondaj printre alegători si iată ce am aflat.
Ioan Minda, 74 de ani, pensionar, are o părere bună despre candidatii la Primărie. "Cel mai bun pentru Bucuresti, ca primar general, ar fi Anca Petrescu, pentru că o femeie n-a fost niciodată la conducerea treburilor obstesti si consider că ar face fată, mai ales că e arhitectă, a participat si la constructia Casei Poporului si consider că merită".
Tatiana Brătescu, 77 de ani, pensionară, îl cunoaste doar pe cel care o interesează: Videanu. "Pentru că este un om serios, culoarea lui politică îmi convine, se pare că e un om priceput în ale managementului si stie ce este necesar pentru tineri. Am mai auzit de Vanghelie, iar ceilalti se joacă de-a politica, n-au nici o sansă. Campania electorală nu mi-a atras atentia în mod deosebit, din când în când o masină sau un afis". "Vanghelie este cel mai impozant. Eu cred că poate să ne ajute pentru că a făcut în sectorul lui multe lucruri bune", ne-a declarat o doamnă care nu a vrut să-si declare numele. "Despre ceilalti stiu că unul e ziarist, unul e de-al lui Băsescu si cam atât. O să mă duc să-l votez pe Vanghelie că are suflet, ce dacă n-are studii?", ne-a mai spus interlocutoarea noastră.
Amalia Alexandru, 27 de ani, nu este interesată de alegerile pentru Primărie: "Cu Vanghelie am văzut niste afise si masini, si cu Videanu câteva, în rest, nimic. Oricum nu merg la vot."
Mariana Popescu, cosmeticiană, nu spune cu cine va vota pentru că votul este secret, dar alesul ei este acela care va vrea să facă din Bucuresti o capitală europeană. "Cel mai bun ar fi un gospodar care să facă din Bucuresti un oras frumos. Lupta se dă între Videanu si Vanghelie. Campania electorală înseamnă foarte multi bani si atât". "O să merg la vot cu sotul, fiica si mama de 84 de ani, pentru că suntem bucuresteni si iubim Bucurestiul foarte mult".
Septimiu Pârvu, 20 de ani, student, crede că o să fie o întrecere destul de strânsă între Vanghelie si Videanu si că o să câstige cel mai popular, nu cel mai bun, iar acesta, în opinia sa, este Vanghelie. "Campania electorală este jalnică, cel putin afisajul, iar reclamele audio si video sunt foarte proaste si pe mine nu m-au convins", ne-a spus Septimiu Pârvu.


(593 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Roxana Bucată


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Bucurestenii vor un gospodar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64607310295105 seconds.