Marți, 05 Februarie 2008 - 05:39 AM Aleg.RO: Buzău: Proiecte cu finanțare europeană pentru îmbunătățirea situației romilor

Publicat de: Daniel MIHAI

AMOS News

Consiliul Județean Buzău anunță lansarea oficială a trei proiecte denumite „Sprijin pentru punerea în legalitate a romilor” ce aparțin unui număr de șapte localități de pe raza comunei Săhăteni și a altor 18 comunități din orașele Pătârlagele și Pogoanele transmite corespondentul AMOS News.

Finanțările au fost contractate în cadrul Programului PHARE 2005, Accelerarea implementării Strategiei Naționale pentru îmbunătățirea situației romilor.

Cele trei proiecte au drept scop asigurarea, pe o perioadă de 12 luni, a asistenței de specialitate și financiare pentru obținerea actelor de identitate, stare civilă și proprietate pentru cetățenii de etnie romă.

Grupul țintă de beneficiari direcți este format dintr-un număr de 1.734 de persoane, cetățeni ai comunităților de romi din cele trei zone.

Implementarea proiectelor asigură facilitarea accesului la servicii publice și la piața muncii pentru persoanele de etnie romă - fără acte de identitate, stare civilă și proprietate din aceste localități.

Valoarea totală a proiectelor este de 148.288 Euro din care 86 la sută reprezintă contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene.

Seminarul de lansare a celor trei proiecte va avea loc în data de 6 Februarie 2008, ora 12.00, în Sala “Dimitrie Filipescu” a Consiliului Județean Buzău.


(367 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniel MIHAI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buzău: Proiecte cu finanțare europeană pentru îmbunătățirea situației romilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73050904273987 seconds.