Miercuri, 08 August 2007 - 05:30 AM Aleg.RO: Bilanțul provizoriu al viiturilor din Neamț

Publicat de: Costin GRAUR

AMOS News În urma precipitațiilor abundente căzute pe teritoriul judetului Neamț, au fost afectate cinci localități, transmite corespondentul AMOS News.

Pagubele se ridică la 2.380.000 lei, dintre care 2.170.000 lei reprezintă infrastructura afectată, iar 210.000 lei sunt pagubele produse gospodăriilor populației.
Localitățiile afectate sunt Grințies, Farcașa, Hangu, Poiana Teiului. De asemenea au fost avariate 7 locuințe avariate, 320 de gospodării sunt izolate, 2 poduri de beton și 40 de podețe au fost luate de ape iar 4 posturi de transformare sunt aproape complet distruse.

O persoană de 21 de ani din comuna Grințieș a fost dată dispărută, iar în prezent echipele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență efectuează cercetări pentru găsirea tânarului dispărut.

În urma avertizării meteorologice cod galben primite ieri, prefectul județului a reactivat comitetele locale de urgență din localitățile avertizate, Pipirig, Poiana Teiului, Farcașa, Hangu, Grințieș, Ceahlău, Bicazul Ardelean, Tașca, Bicaz, Vânători Neamț, Agapia Bălțătești, Piatra Neamț, Tarcău, și a cerut primarilor operativitate maximă în acțiunile întreprinse.

O măsură imediată a fost luată la Farcașa, pe DN 17 bocat cu aluviuni cu grosimi de 0,5 – 2 m pe o lungime de cca. 15-20 m. Cu ajutorul a 3 utilaje, drumul a fost redat circulatiei rutiere pe un singur sens, urmând ca în circa 24 de ore drumul să fie redat în întregime circulației.
De asemenea, în comuna Hangu s-a intervenit cu un taf pentru scoaterea a 7 mașini ale unor turisti care parcat imprudent la capătul Lacului Izvorul Muntelui. În acest sens, prefectul atenționează turiștii aflati pe teritoriul județului să își aleagă cu atenție locuri de popas și să prevină situațiile de a rămâne blocați din cauza precipitațiilor.

În comuna Grințieș, în urma viiturilor, 320 de case au fost izolate, 3 case au fost inundate, 2 poduri de beton au fost rupte, iar 40 de podețe au fost afectate.

În comuna Poiana Teiului au fost afectate gospodării , DC 153 și podețele din lemn, iar în comuna Tarcău 4 locuințe au fost inundate.

"Fenomenul hidro-meteorologic s-a declanșat rapid și cu intensitate. În comuna Farcașa, precipitațiile au atins 86 l/mp, iar în unele locuri cantitatea aluviunilor a atins chiar și 4 metri înălțime. Primarii comunelor afectate au reacționat prompt și au mobilizat forțele de care dispun pentru reducerea efectelor acestor fenomene", a declarat prefectul judetului.

În prezent, 2 comisii mixte constituite prin ordin al prefectului din reprezentanți ai Consiliului Județean, Sistemului de Gospodărire a Apelor și Inspectoratului în Construcții se află în comunele Farcașa, Poiana Teiului, Grințieș și Tarcău pentru evaluarea pagubelor produse.


(410 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Costin GRAUR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Bilanțul provizoriu al viiturilor din Neamț | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54502701759338 seconds.