Marți, 10 Iulie 2007 - 05:45 AM Aleg.RO: Lipsă de cvorum la comisia parlamentară de Cod Electoral

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Comisia de Cod Electoral nu a putut să-și desfășoare lucrările luni datorită absenteismului membrilor sai. Cu toate acestea, președintele comisiei,  liberalul Mihai Voicu crede că se poate adopta proiectul de lege privind introducerea votului uninominal inițiat de Pro Democrația.

"Se pare că mâine, dacă vom reuși să epuizăm votul pe principiile care au mai rămas, comisia își poate însuși proiectul Pro Democrația", a declarat Voicu, după constatarea lipsei de cvorum.
Potrivit acestuia, absenteismul colegilor săi din PSD a fost justificat de participarea la lucrările Biroului Permanent Național al PSD, acolo unde trebuia să se ajungă la un punct de vedere comun al partidului cu privire la proiectul de lege privind votul uninominal, elaborat de ProDemcorația.

“Nu a fost o mișcare intenționată de blocare, ci unele grupuri parlamentare au cerut timp de consultare" a explicat nu dintr-o mișcare intenționată de blocare, ci pentru că unele grupuri parlamentare au cerut timp de consultare", a explicat Voicu.
Membrii comisiei se vor reuni mâine dimineață, pentru a conveni asupra principiilor necesare adoptării votului uninominal: sistemul electoral pentru alegerea celor două Camere ale Parlamentului, stabilirea numărului de mandate de deputat și senator, problema pragului electoral, sistemul de repartizare a mandatelor, reprezentarea minorităților în Parlament, documentele pentru exercitarea dreptului de vot, categorii de liste electorale și durata campaniei electorale.


(955 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Lipsă de cvorum la comisia parlamentară de Cod Electoral | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55757212638855 seconds.