Joi, 31 Mai 2007 - 06:14 AM Aleg.RO: Băsescu critică Parlamentul și Guvernul

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News <IMG class=media title="Traian Basescu60x" o­nclick="popupMediaViewer('http://intranet.amosnews.ro/index.php?module=Mediashare&func=display&mid=5339')" height=80 alt="Traian Basescu60x" hspace=5 src="http://intranet.amosnews.ro/mediashare/ho/2ww1qs3vmw9t1a4e6ur61a72dfvqnj-pre.jpg" width=60 align=left vspace=5>Președintele Traian Băsescu a înfierat într-un discurs ținut în fața Parlamentului comportamentul partidelor angrenate în coaliția anti-prezindențială, sursa suspendării și organizării referendumului de demitere a sa. Traian Băsescu a tratat dur și Executivul, apreciind că în orice democrație autentică, după rezultatul obținut la referendum, Guvernul ar fi demisionat. Șeful statului a declarat că decizia coaliției anti-prezindențiale de a organiza referendum pentru demitere a costat bani publici și a deturnat viața instituțională către o temă fără susținere populară. De asemenea, Băsescu a spus că referendumului a deteriorat relația instituțională între Parlament și președinte, între Guvern și președinte.

Băsescu acuză Guvernul că a înlocuit prin abuz de putere alegerile pentru Parlamentul European, pe care le-a înlocuit cu referendumul pentru demiterea sa.

Președintele a mai apreciat că după ce peste 6 milioane de români i-au acordat sprijinul, 75% din cei prezenți la vot, într-o democrație autentică Guvernul și-ar fi dat demisia și s-ar fi organizat alegeri anticipate.

În schimb, spune Băsescu, după înfrângerea în referendum, mulți demonstrează că "au rămas adepții democrației originale, nu și-au asumat răspunderea pentru rezultatul referendumului sau și-au declarat intenția de a intra la guvernare; ei sunt cei care stabilesc pașii următori".


(1059 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu critică Parlamentul și Guvernul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58236289024353 seconds.