Sâmbătă, 19 Mai 2007 - 12:01 PM Vrancea: PNL reclamă lipsa a câteva sute de buletine de vot

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News PNL Vrancea a depus astăzi o reclamație la Biroul Electoral Județean cu privire la faptul că în secțiile de vot din Focșani lipsesc zeci de buletine de vot, transmite corespondentul AMOS News. Președinta BEJ Vrancea, judecătoarea Mariana Croitoru ne-a declarat că responsabilitatea aparține președinților secțiilor de votare.

„Președinții trebuiau să numere buletinele de vot primite și dacă constatau lipsă sau buletine trebuia întocmit un proces verbal în care să se consemneze exact ce s-a descoperit”, a afirmat Mariana Croitoru.

În această dimineață președintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru declarat că în 41 de secții de votare din Focșani lipsesc 761 de buletine de vot, iar la Adjud au fost descoperite 63 de buletine lipsă, în cinci secții de votare.

„Președinții secțiilor de votare au constat lipsa buletinelor de vot, acele buletine care au fost numărate, timp de cinci zile, de Prefectură. O astfel de situație nu ar fi trebuit să existe. Din punctul nostru de vedere lucrurile nu sunt în regulă, iar alegerile pentru referendum pot fi fraudate. Dacă ar fi fost o greșeală am fi găsit și secții cu buletine în plus. Problema este că în toate secțiile de votare apar buletine de vot în minus și nicăieri nu sunt în plus. Dacă situația se confirmă în toate cele 330 de secții de votare este vorba de câteva mii de voturi, respectiv de aproximativ 9% din totalul de voturi care ar putea fi exprimate. Deocamdată Prefectura a organizat acest referendum”, a arătat Săpunaru.

Președintele Secției de vot 16 de la {coala nr. 2 din Focșani, Marian Stoica a declarat că, după numărare, au apărut 21 de buletine lipsă în secția sa.

„Din fiecare pachet de 100 de buletine de vot a lipsit câte un buletin”, a declarat președintele de secție.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Ion Oprea spune că eventualele lucruri vor fi consemnate în procese verbale de constatare.

„Buletinele de vot au fost distribuite președinților secțiilor de votare, conform legii, și dacă vor exista buletine de vot în plus sau în minus, ele vor fi menționate într-un proces verbal de constatare”, a afirmat Oprea. De partea cealaltă, liderul PSD, Marian Oprișan și liderul PD, Jean Vraciu spun că, din punctul lor de vedere, alegerile se desfășoară fără probleme.


(532 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vrancea: PNL reclamă lipsa a câteva sute de buletine de vot | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59284901618958 seconds.