Marți, 15 Mai 2007 - 05:33 AM Aleg.RO: Vanghelie spune că Băsescu este "primul oligarh" al României

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/mediashare/1x/l7jd0yhqka8w5urzwlvoo36jdukgph-org.jpg" align=left vspace=5 border=0>Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a lansat un atac dur la adresa președintelui suspendat Traian Băsescu și a liderilor PD, acuzându-i că au cheltuit 5 miliarde de euro din banii publici. Vanghelie spune că Traian Băsescu este "primul oligarh" după sumele pe care le-a cheltuit și că a devalizat instituțiile statului de 5 miliarde de euro. Armaghedonul primarului de la 5 începe în anul 2000, când Traian Băsescu ar fi cumpărat curent electric scump de la firma Luxten în valoare de 1,2 miliarde euro. După cinci ani de stat la Primăria Generală, contractele lui Băsescu au fost continuate de Adriean Videanu, "al doilea oligarh care a cumpărat curent scump", a mai spus Vanghelie.

Marian Vanghelie spune că poate demonstra aceste lucruri pe baza contractelor oficiale, în care se arată că sumele au fost plătite din bugetul Primăriei Capitalei, buget întocmit de primarul general, la acea vreme Traian Băsescu.

Și la asfaltări, Băsescu ar fi dat contracte preferențiale, a mai declarat Vanghelie. Potrivit social-democratului, 75% din plăți, în valoare de 1,5 miliarde euro au fost efectuate către Euroconstruct. Toate acestea s-ar fi petrecut, potrivit lui Vanghelie, în perioada de mandat de cinci ani a lui Băsescu la Primăria Capitalei, plus doi ani ai "oligarhului Adriean Videanu".

De asemenea, primarul sectorului 5 a mai spus că în timpul mandatului de primar general, Traian Băsescu a făcut și afaceri imobiliare în Băneasa, în valoare de 2 miliarde de euro. Vanghelie acuză că urmașul lui Băsescu la primărie, Adriean Videanu a cheltuit 50 de milioane de euro către proiectul privat din Băneasa pentru infrastructură, apă, canal. "Sunt 3.000 de străzi în București fără infrastructură, apă și canal", a precizat Vanghelie.

O altă temă fierbinte de care s-au legat multe acuzații la adresa lui Traian Băsescu este monopolul pe parcările din București. Acest monopol, spune Vanghelie, a fost acceptat de Traian Băsescu și de Adriean Videanu. "Șapte ani de zile, cât au fost ei primari s-au încasat 50 de milioane de euro pe an de către domnul Cocoș, posibilul soț al Elenei Udrea", a mai arătat Vanghelie, acuzând că în tot acest timp nu s-a realizat nicio investiție. "E și aici (în fața sediului PSD București de la Universitate - n.r.) doar un băiat care ia banii", a spus primarul sectorului 5.

Scandalul retrocedărilor din Parcul Bordei este pus tot în cârca lui Traian Băsescu de către președintele social-democraților bucureșteni.

"Fără să vrea, domnul Băsescu și Videanu sunt regele gunoaielor în București. L-au luat aliat și pe domnul Boc", a mai acuzat Vanghelie, adăugând că în acest fel ROSAL a reușit să câștige licitația pentru curățenia din Cluj Napoca.

Potrivit lui Vanghelie, societatea de salubrizare REBU încasează 100 milioane euro, în spatele ei fiind democratul Cezar Preda, care are acțiuni la această firmă. Vanghelie a mai arătat că Adriean Videanu a majorat prețul pentru ridicarea gunoaielor în beneficiul REBU de la 35 de lei, la 70 de lei.

O altă firmă de salubrizare din București - Sector 3, ROSAL, deținută până de curând de omul de afaceri Silviu Prigoană, este considerată și ea de către Vanghelie ca fiind apropiată democraților și lui Traian Băsescu.

Marian Vaghelie i-a cerut public lui Traian Băsescu "să dea repartiția (casa din strada Mihăileanu - n.r.) înapoi", deoarece, spune social-democratul, "nu am auzit ca un viceprimar să semneze o repartiție de locuință pentru primar".


(593 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vanghelie spune că Băsescu este "primul oligarh" al României | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59561109542847 seconds.