Marți, 22 Martie 2005 - 09:20 AM Aleg.RO: PSD se plange Parlamentului European

Publicat de: --

cronicaromana Vicepresedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca formatiunea pe care o reprezinta va depune doua motiuni simple. Potrivit lui Geoana, motiunea care va fi depusa la Camera Deputatilor se va referi la “presiunile care se fac in adminstratia publica”, fostul partid de guvernamant considerand ca actuala Putere incearca sa politizeze administratia publica.
Ba mai mult, presedintele partidului, Adrian Nastase, va trimite o scrisoare catre Parlamentul European si Comisia Europeana in care se va plange de “incercarea, usor primitiva, de politizare a administratiei” dar si de “interferenta brutala a Executivului in Justitie”. In legatura cu acest lucru, Mircea Geoana a afirmat ca PSD este surprins de modul in care actioneaza ministrul Justitiei, Monica Macovei.
Vicepresedintele PSD a spus ca aceasta, desi provine din mediul civic, ar dori reintroducerea controlului politic in zona de Justitie. “Cand noi de ani de zile ne-am chinuit si pana la urma am reusit, cu consultarea organismelor europene, sa delimitam politicul de Justitie mi se pare inadmisibil sa se incerce din nou un control politic asupra acestei zone.
Suntem ingrijorati pentru faptul ca riscam sa deraiem de la obligatiile noastre de integrare europeana”, a spus vicepresedintele PSD. Geoana a mentionat ca in scrisoarea ce va fi expediata de Adrian Nastase se va face referire si la incercarea de schimbare a Legii Administratiei Publice Locale, astfel incat functionarii publici sa poata fi schimbati in momentul schimbarii guvernarii.
“Masurile de salvagardare pe zona Justitiei sunt urmarite pana si de ultimul europarlamentar care nici nu a auzit bine de Romania. Nu se poate sa dai peste cap toate angajamentele, sa schimbi regula jocului cand mai ai 18 luni pana la integrare”, a spus Mircea Geoana.
Motiunea simpla din Senat se refera la agricultura, mai exact la modul cum au fost acordate subventiile de la stat, PSD criticand reintroducerea “cupoanelor de trista amintire”.
De asemenea,Geoana a tinut sa precizeze ca nu s-a razgandit in privinta candidaturii sale la sefia partidului, mentinandu-si totodata si afirmatia facuta la Ramnicu-Valcea potrivit careia “orice om cu scaun la cap isi da seama ca PSD are nevoie de Ion Iliescu”.
Acesta considera ca PSD este acum intr-o prima etapa in ceea ce priveste reforma partidului, etapa in care nu se doreste neaparat sa se raspunda la intrebari legate de cine este locomotiva partidului. In opinia lui Geoana, singurul for care poate decide care sunt etapele in care se poate face reforma in partid si in ce o sa constea aceasta, este Congresul din aprilie. “Pierdem mai mult timp ratoindu-ne intre noi”, a adaugat Geoana.


(685 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

PSD se plange Parlamentului European | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.