Marți, 22 Martie 2005 - 09:18 AM Aleg.RO: Premierul Calin Popescu Tariceanu, la Bruxelles

Publicat de: --

cronicaromana Premierul Calin Popescu-Tariceanu va participa, in zilele de 22 si 23 martie, la reuniunea Consiliului European de primavara, de la Bruxelles, prilej cu care va prezenta partenerilor europeni actiunile din ultima vreme pentru indeplinirea angajamentelor privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in mod special masurile legate de clauza de salvgardare - combaterea coruptiei, reforma in justitie, afacerile interne, concurenta. Biroul de presa al Guvernului a informat luni, intr-un comunicat transmis Agentiei Rompres, ca primul-ministru va discuta despre situatia din Romania si cu liderii unor grupuri politice din Parlamentul European (PE), precum Hans-Gert Pottering, seful Grupului PPE, Francis Wurtz, seful Grupului GUE/NGL (al Verzilor). Intentia primului-ministru, se arata in comunicat, este de a raspunde in mod deschis si realist semnalelor privind Romania, primite de la europarlamentari ai acestor grupuri, pentru a obtine un sprijin politic cat mai larg in Parlamentul European la votul asupra Avizului conform pentru Tratatul de Aderare, din 13 aprilie 2005. Seful Executivului roman va avea o intalnire cu presedintele Comisiei de Afaceri Externe a PE, Elmar Brok, in conditiile in care pe 30 martie aceasta comisie urmeaza sa isi dea votul asupra Raportului prezentat de raportorul PE pentru Romania, Pierre Moscovici. Raportul reprezinta evaluarea politica a PE privind pregatirea de aderare a Romaniei si insoteste Avizul conform.
La nivelul Comisiei Europene, primul-ministru se va intalni cu comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, si cu comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes. De asemenea, in data de 22 martie, premierul Calin Popescu-Tariceanu va participa la un dejun cu liderii liberali europeni, organizat la initiativa primului-ministru belgian, Guy Verhofstadt.
In cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, primul-ministru roman va participa la briefing-ul Presedintiei luxemburgheze a UE, in care statele candidate sunt informate despre lucrarile Consiliului European de primavara. Acesta este ultimul Consiliu la care Romania este invitata ca stat candidat. Dupa semnarea Tratatului de Aderare, la 25 aprilie, Romania va participa ca observator la lucrarile Consiliului European si la activitatile institutiilor europene, inclusiv PE.


(643 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Premierul Calin Popescu Tariceanu, la Bruxelles | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.