Luni, 07 Mai 2007 - 05:38 AM Aleg.RO: Ralu Filip: Voiculescu să citească legea audiovizualului

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News Președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Ralu Filip, a comentat, pentru AMOS News, scrisoarea deschisă a senatorului Dan Voiculescu adresată membrilor CNA în care acesta acuză membrii instituției de abuz în funcție.

Scrisoarea lui Voiculescu se referă la decizia CNA din data de 4 mai, prin care instituția "își manifestă îngrijorarea față de intervențiile în direct, în timpul unor talk-show-uri, ale unor foști sau actuali patroni din presa audiovizuală". Decizia era legată de intervenția telefonică a lui Voiculescu în emisiunea "Știrea zilei", de la Antena 3, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea și care o avea ca invitat pe Monica Macovei.

În replică, președintele CNA, Ralu Filip, a declarat pentru AMOS News că temeiul în care membrii CNA au decis să ia poziție vizavi de intervenția telefonică a lui Voiculescu este legea audiovizualului, care conferă consiliului atribuții referitoare la protejarea independenței editoriale, dreptului la imagine, dreptul la exprimare.

Președintele CNA a mai arătat că decizia nu a fost una personală a niciununia din colegii săi, ci s-a suspus la vot de către membrii instituției.

Ralu Filip spune că "CNA a reacționat la atitudinea pe care Dan Voiculescu a avut-o față de moderator, când moderatorul a încercat să ducă discuția într-o zonă potrivită și nu a reușit".

"Nu este nicio problemă pentru domnul Voiculescu. Să citească legea audiovizualului și să ne întrebe după", a conchis Ralu Filip.

În data de 4 mai, CNA publică o decizie pe site în care ia act de "intervenția telefonică a lui Dan Voiculescu și în care a manifestat o atitudine insidioasă, agresivă față de afirmațiile doamnei Monica Macovei, invitata emisiunii. Atunci când doamna Firea a încercat să echilibreze discuția și să respecte „regulile jocului”, prevăzute de legislația audiovizuală, domnul Dan Voiculescu a admonestat-o, folosind un ton și un limbaj inadecvate exprimării în spațiul public, fapt ce ridică un mare semn de întrebare în legătură cu relațiile dintre patronat și ziariști".

În scrisoarea deschisă, senatorul PC atenționează CNA că au mai fost cazuri de intervenții telefonice în care anumite persoane și-au spus opinia într-un mod nu tocmai ortodox. De asemenea, Dan Voiculescu acuză membrii CNA de "abuz în funcție" și că ar fi utilizat instituția ca o "umbrelă" care "să dea greutate unor considerații personale". Senatorul cere CNA să precizeze ce articol din care lege, reglementare în domeniul audiovizualului sau Decizie a CNA a fost încălcat prin intervenția telefonică a sa la emisiunea amintită.

"De asemenea, vă acuz de imixtiune în politica editorială a unei companii private. CNA nu are autoritatea legală  de a stabili invitații sau persoanele care pot interveni telefonic într-o emisiune televizată", a mai scris Voiculescu.


(559 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ralu Filip: Voiculescu să citească legea audiovizualului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52699112892151 seconds.