Joi, 03 Mai 2007 - 05:06 AM Aleg.RO: Traian Basescu mai ameninta o data ca pleaca

Publicat de: Ziarul Gandul

Gândul Presedintele Traian Basescu afirma ca, daca romanii vor vota majoritar, la referendumul din 19 mai, in favoarea suspendarii sale, va pleca din politica si nu va mai participa la eventuale alegeri anticipate . Basescu a facut aceasta declaratie ieri, la o intalnire cu presa straina acreditata la Bucuresti. "Daca pierd, ma retrag. Nu voi mai candida in caz de alegeri prezidentiale. Pentru ce m-as mai prezenta?!", a spus seful statului, citat de AFP.

Conform Radio France International, Traian Basescu s-a declarat insa convins ca va castiga si ca alegatorii vor veni in numar mare la referendum: "Este un moment - cheie, care va arata cum va reactiona poporul roman. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); "

"Daca voi pierde referendumul, inseamna ca romanii prefera linistea si vor sa lase lucrurile asa cum au fost in tranzitie. Dar eu cred ca nu se va intampla asa. Romanii vor o Romanie moderna, cu institutii eficiente, cu politicieni care isi exercita functiile in mod transparent, nu care protejeaza diferite grupuri de interese. Daca, in schimb, vor pierde cei 322 de parlamentari, ceea ce inseamna ca eu castig, inseamna ca romanii vor fi mai implicati in viitoarele evenimente politice. Trebuie sa curatam clasa politica, nu sa continuam tranzitia, si sa devenim o tara europeana, cu mecanisme europene, cu politicieni exercitand puterea politica intr-un mod transparent".

Pe de alta parte, Basescu a reprosat Guvernului ca gestioneaza prost referendumul, mai ales in strainatate, unde se afla comunitati importante de romani: "Se restrictioneaza votul romanilor din strainatate. Daca ati observat, sunt foarte putine sectii de votare, desi evaluarile sunt ca in Spania sunt circa un milion de romani, in Italia - un milion. Se putea organiza, spre exemplu, avem foarte multe consulate onorifice... Cu un delegat de la ambasada, se puteau organiza sectii de votare sau, cu acceptul autoritatilor locale spaniole sau italiene, chiar in sediile municipalitatilor din locurile unde sunt concentrati multi romani". Traian Basescu nu stie inca daca va merge la mitingurile de sustinere a sa din Spania si Italia, chiar daca isi doreste, pentru ca, in cazul unor astfel de deplasari, trebuie facute "eforturi diplomatice si tehnice", avand in vedere ca este presedintele Romaniei, chiar daca a fost suspendat de catre Parlament. (L. Ruse)


(624 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ziarul Gandul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Traian Basescu mai ameninta o data ca pleaca | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.