Marți, 24 Aprilie 2007 - 06:02 AM Aleg.RO: Primarii din Covasna cer modificarea Legii vanatorii

Publicat de: Ziarul Gandul

Gândul PRIMARII DIN JUDETUL COVASNA si conducerea Consiliului Judetean au semnat o adresa catre ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, in care cer modificarea perioadei de vanatoare de mistreti, precum si cresterea cotei de recolta pentru acelasi animal . Aceeasi adresa a fost trimisa si directorului general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Dan Ioan Aldea.

Conducerea CJ Covasna se va intalni, marti, cu Decebal Traian Remes, si atunci vor discuta aceasta problema. Primarii covasneni au sesizat de mai multe ori problema animalelor salbatice care distrug zeci de hectare de terenuri agricole si fanete, acestia sustinand ca fac fata cu greu reclamatiilor venite din partea localnicilor privind pagubele provocate de mistreti in culturile agricole. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write(');

In ultimele saptamani, mai multi primari din judetul Covasna s-au plans conducerii Consiliului Judetean Covasna ca nu mai fac fata reclamatiilor venite din partea localnicilor privind pagubele provocate de mistreti in culturile agricole, pana la ora actuala zeci de hectare fiind afectate de animalele salbatice. Primarii vor ca in anumite zone sa fie autorizata vanatoarea inclusiv vara, perioada in care mistretii distrug culturile de grau, iarba si cartofii plantati de agricultori.

In judetul Covasna, mistretii produc in fiecare an cele mai mari pagube in culturile agricole, numai in 2005 valoarea pagubelor estimate s-a ridicat la peste 600.000 RON (6 miliarde de lei vechi), iar anul trecut a depasit aceasta suma. (Mediafax)


(353 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ziarul Gandul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarii din Covasna cer modificarea Legii vanatorii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60378289222717 seconds.