Luni, 21 Martie 2005 - 12:39 PM Aleg.RO: Adrian Nastase vrea sa revina la guvernare in cel mult un an

Publicat de: Ion Navalici

real_romaneasca PSD se pregateste sa revina la guvernare in cel mult un an, a anuntat presedintele social-democratilor, Adrian Nastase. El sustine ca integrarea Romaniei in UE va gasi PSD-ul la putere. Presedintele PSD, Adrian Nastase, si-a facut un obicei de a bate, la sfarsit de saptamana, tara in lung si-n lat. Oficial, el participa la sedintele organizatiilor din teritoriu ale PSD, dar - dupa cum decurg lucrurile - Nastase pare ca se afla in plina campanie electorala. Sambata, Nastase s-a aflat in judetul Galati, unde a ajuns cu un mesaj de sustinere pentru actualul presedinte al Organizatiei Judetene a PSD, Dan Nica, pe care l-a apreciat pentru munca depusa si pentru efortul sustinut din campania electorala.
Nastase si-a mobilizat colegii de partid galateni, pe care i-a anuntat ca peste un an PSD va reveni la putere si steagul PSD va flutura in Parlament, Guvern si prin toata Romania.
"Perioada de terapie de grup s-a incheiat si trebuie sa ne ocupam mai mult de viitor. Am aratat ca, spre deosebire de actuala guvernare, care incearca sa schimbe trecutul, noi am incercat in guvernarea noastra sa schimbam viitorul si vom proceda la fel si acum, cand trebuie sa gandim in termeni constructivi felul in care un partid innoit la congres poate sa schimbe si sa imbunatateasca randamentul economiei romanesti si sa aline cat mai multe dintre suferintele romanilor. Vrem sa revenim la guvernare intr-un an si noi vom fi la putere cand Romania va intra in Uniunea Europeana", a spus Nastase. Cuvintele lui Nastase lasa sa se inteleaga ca PSD asteapta cu nerabdare alegerile anticipate.

Campanie de motiuni

Statutul de partid de opozitie al PSD nu-i permite decat sa traga semnale de alarma privind situatia grea in care se afla populatia si sa explice de ce partidul sau a derulat un anumit tip de programe considerate a fi complementare pentru conditiile de viata ale unor categorii sociale defavorizate, considera Nastase. In plan parlamentar, PSD se pregateste sa lanseseze o campanie de motiuni la adresa Guvernului Tariceanu. Cu putina vreme in urma, PSD si-a anuntat intentia de a initia o motiune pe tema medicamentelor compensate. "Ceea ce se intampla acum, felul in care este tratata problema medicamentelor denota ca ea nu mai este vazuta in cadrul unui proiect social, ci ca o chestiune tehnica. Pana la urma, oamenii vor fi, pentru prima data, pusi in situatia de a compara o abordare a unui guvern social-democrat cu o abordare liberala, care arunca pensionarii in apa sa vada care stie sa inoate", a declarat sambata Nastase. El si-a anuntat colegii din Galati ca PSD pregateste inca o motiune, pe probleme de agricultura. "La toate intrunirile pe care le-am avut, toti au sustinut ca sunt nerabdatori sa se termine cu congresul, astfel incat sa incepem sa ne ocupam de actuala guvernare. Toti ne-au cerut sa fim mai agresivi. Vom pregati o motiune pe probleme de agricultura pentru ca situatia este absolut ingrozitoare. Faptul ca nu se mai dau subventii pentru porumb ii scoate din minti pe tarani", a spus Nastase.


(550 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ion Navalici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Adrian Nastase vrea sa revina la guvernare in cel mult un an | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59982705116272 seconds.