Luni, 21 Martie 2005 - 12:33 PM Aleg.RO: Bucuresti, ultima solutie

Publicat de: Florin Ciornei, R.B.

Cotidianul In cursa pentru Primaria Generala a Capitalei s-au inscris 18 candidati. Ce vor rezolva prima data, daca vor ajunge in scaunul de primar general al Bucurestiului? Dupa felul in care au raspuns la aceasta intrebare, candidatii la Primaria Bucurestiului se impart in vizionari si vatafi. Unii candidati au planuri de ansamblu cu privire la dezvoltarea orasului si intentioneaza sa le puna in practica. Altii se concentreaza asupra unor probleme specifice, precum curatenia, si considera ca dispun de solutii.
Dezvoltarea si modernizarea orasului

Candidatul Aliantei PNL-PD este de parere ca, inainte de toate, e nevoie de o „viziune de dezvoltare a Bucurestiului“. „Nu poti rezolva problemele bucurestenilor de azi fara sa tii cont de problemele bucurestenilor de miine. Rezolvarea tuturor problemelor curente legate de infrastructura o vad in cadrul unui plan urbanistic intins pe 20-25 de ani, care sa tina cont de dezvoltarea ulterioara a orasului“, sustine Adriean Videanu. Si candidatul PPCD Radu Munteanu considera ca dezvoltarea orasului este una dintre cele mai importante probleme ale Bucurestiului. El face o distinctie intre „probleme importante si probleme urgente“, ultimele referindu-se la „curatenie, trafic si calitatea vietii“. Pentru candidatul PPRM, Anca Petrescu, prioritara este rezolvarea spatiului locativ al Capitalei, prin rezolvarea celor peste 200.000 de cereri de locuinte. „Am un program foarte vast in acest sens. In primul rind, primaria va identifica terenurile pe care se vor face viitoarele constructii“, ne-a declarat Anca Petrescu.
Curatenie, curatenie, curatenie

Principala problema a Bucurestiului este legata „de curatenie“, dar in acelasi timp si „de infrastructura utilitatilor: apa, canal, dar si asfalt“, considera candidatul PSD, Marian Vanghelie. „Nu s-a facut niciodata licitatie, ci s-a bagat politic o firma de salubrizare care se misca atit cit in zona centrala sa para ca e curatenie. Ca primar, voi cere reevaluarea contractelor cu REBU si Apa Nova. Firmele de salubritate iau de la primarie 60 de milioane de dolari pe an si mai iau 30-40 si de la cetateni. Problema e ca nu se face nici pe jumatate. In afara de acesti bani sau chiar mai putin se spala trotuarele cu sampon“, spune Vanghelie. De aceeasi parere este si candidatul PUR, Radu Opaina. Primul lucru de care s-ar ocupa el in cazul in care va ajunge primar va fi mizeria de pe strazile si bulevardele Bucurestiului. „Contractele care exista acum trebuie schimbate radical. Sint paguboase pentru cetateni si foarte profitabile pentru firmele private. In decurs de sase luni, aceasta problema poate fi rezolvata foarte usor“, crede Opaina. La fel si candidatul AP, Nicolae Serbu. El vrea curatenie, insa in Primaria Capitalei, prin stoparea furturilor din banii contribuabililor. „Si in firmele mele am rezolvat problema asta. Din cei trei mii de angajati, cinci au fost condamnati deja pentru asa ceva“, ne-a declarat Serbu. Candidatul independent Ralu Filip este de parere ca insasi institutia primariei este o problema. „Este o problema de natura structurala, pentru ca institutia primariei este nereformata si asta genereaza coruptie si ineficienta“, spune Ralu Filip.


(681 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Florin Ciornei, R.B.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Bucuresti, ultima solutie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51358604431152 seconds.