Luni, 21 Martie 2005 - 12:32 PM Aleg.RO: Restitutio in unanimitate

Publicat de: Laura Ciobanu

Cotidianul La nivel declarativ, soarta proiectului initiat de PNL pare sigura, toate partidele din coalitie fiind gata sa-l sprijine, in ciuda problemelor imobiliare pe care le-ar putea avea. Fost odinioara adversarul restitutio in integrum, pe vremea cind era in coalitie cu CDR, PD si-a schimbat parerea. Vicepresedintele Radu Berceanu a declarat ieri, pentru „Cotidianul“, ca proiectul PNL nu inseamna decit punerea in practica a programului de guvernare, acceptat de toate partidele. „Este important ca exista principiul restitutio in integrum, pentru ca, pina acum, acest principiu nu s-a admis. O data ce ai stabilit ca aplici acest principiu, se pot gasi solutii“, a spus Berceanu. Liderul democrat afirma ca „partidele si ambasadele pot sa inchirieze, sa cumpere imobilul sau sa se mute“. PUR a devenit si el un soldat disciplinat al coalitiei. „Facem parte din acest guvern, este o initiativa anuntata de primul-ministru, deci o vom sustine fara rezerve“, ne-a declarat Bogdan Ciuca, noul purtator de cuvint al PUR.

Ciuca este convins ca se vor gasi solutii pentru partide si ambasade, de la caz la caz, dar ca acestea nu trebuie exceptate de la regula generala, pentru ca „nu poti sa spui ca garantezi proprietatea cu jumatate de masura“. UDMR este cea mai avantajata de acest proiect, care rezolva problema retrocedarii proprietatilor bisericilor maghiare, o sursa de tensiune intre Uniune si comunitatea maghiara.
Opozitia dezaproba ideea evacuarii partidelor

In schimb, purtatorul de cuvint al PSD, Titus Corlatean, si-a exprimat unele retineri: „Se vorbeste despre retrocedarea sediilor ambasadelor. Nu stiu daca acest aspect a fost discutat mai inainte cu acestea, pe cale diplomatica. Romania risca complicatii pe linie politica“, a apreciat el. In schimb, PPRM este de parere ca „restitutio in integrum este o prostie care nu tine seama de scurgerea vremurilor“. „Ideea de a retroceda spitalele, sediile partidelor si ale ambasadelor este o dovada a politicii de clabuci publicitari practicata de Alianta“, declara liderul grupului PPRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas.


(585 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Laura Ciobanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Restitutio in unanimitate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58311700820923 seconds.