Luni, 16 Aprilie 2007 - 06:05 AM Aleg.RO: Primaria Capitalei preia metroul

Publicat de: Iulian Enache

Cotidianul

In curind va fi elaborata o lege speciala care sa treaca Metrorex de la Ministerul Transporturilor la municipalitate .

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca va fi elaborata o lege speciala pentru transferul Metrorex de la Ministerul Transporturilor in subordinea municipalitatii, Primaria Capitalei avind capacitatea de a sustine programul de dezvoltare a companiei.

„Sustin trecerea Metrorex in administrarea municipiului Bucuresti inca din anul 1997. Va trebui sa facem o lege speciala, care sa asigure transferul din proprietatea statului in proprietatea municipiului Bucuresti si care sa asigure continuarea programului de investitii si cu finantare de la municipiu si cu finantare de la bugetul de stat“, a aratat Orban, citat de MEDIAFAX.

Orban: primaria are bani

El afirma ca bugetul primariei este suficient de mare pentru a sustine programul de dezvoltare al Metrorex, contrar declaratiilor fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, care a spus recent ca transferul societatii care administreaza metroul ar presupune cheltuirea de catre primarie a unei sume reprezentind jumatate din bugetul anual.

„Bugetul municipiului pe acest an este de doua miliarde si jumatate de euro. Subventia alocata pentru Metrorex in acest an, din ce am vazut eu in fila de buget, este in jur de 800 de miliarde de lei vechi. Nu reprezinta nicidecum 50% din bugetul Primariei Capitalei, reprezinta un procent mult mai mic. Capitala se dezvolta, are un ritm de dezoltare, un ritm de atragere a investitiilor care va determina o crestere nu liniara, ci exponentiala a bugetului, asa cum s-a intimplat in ultimii trei-patru ani. Bucurestiul are capacitatea de a sustine metroul“, a mai spus Orban.

El a adaugat ca nu trebuie obligati toti cetatenii Romaniei sa sustina metroul, utilizat cu precadere de bucuresteni.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, la inceputul lunii aprilie, ca Primaria Capitalei ar putea prelua in administrare, in luna septembrie, compania Metrorex, afirmind ca are „sustinerea verbala“ a noului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, pentru trecerea metroului la municipalitate.


(414 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Iulian Enache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Primaria Capitalei preia metroul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56272602081299 seconds.