Vineri, 13 Aprilie 2007 - 05:45 AM Aleg.RO: Pe tacute, deputatii au luat din puteri serviciilor secrete

Publicat de: Ziarul Gandul

Gândul Liberalii sunt la un pas de a-si trece de Camera Deputatilor pachetul de legi privind siguranta nationala fara ca nici macar o virgula sa fie schimbata fata de forma propusa . Actele normative urmeaza sa fie adoptate tacit, avand in vedere ca, saptamana viitoare, expira termenul pana la care Comisiile juridica si pentru aparare ar fi trebuit sa depuna raportul, iar deputatii nu au inceput dezbaterea pe articole. La fel ca in alte dati, si ieri sedinta comuna a celor doua comisii a fost suspendata din lipsa de cvorum. Absenti a avut fiecare dintre partide, iar, dintre cei care au venit totusi la intalnire, multi au plecat inainte ca sedinta sa se suspende. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Unul dintre ei este deputatul PSD Eugen Bejinariu. Acesta a declarat ca, de fapt, nu se doreste discutarea legilor sigurantei, dovada fiind faptul ca, de trei saptamani, comisiile s-au reunit fara nici un rezultat. Bejinariu a sustinut ca cei care nu doresc dezbaterea pachetului legislativ sunt PD, PRM si PNL, PSD fiind partidul care si-a trimis la sedinta cei mai multi reprezentanti. Pedistul Daniel Buda, in schimb, a declarat ca, dimpotriva, este vorba despre o strategie pusa la cale de PNL si PSD pentru a trece legile prin adoptare tacita. Liberalii au infirmat aceasta posibilitate, George Scutaru afirmand ca deputatii PNL nu au lipsit mai mult decat cei ai PD. In plus, Scutaru a invocat procedurile greoaie si numarul mare de amendamente venite din partea serviciilor de informatii.

De saptamana viitoare, pachetul privind siguranta nationala va ajunge la Senat, care este Camera decizionala. Serviciile de informatii si presedintele Traian Basescu resping legile in forma propusa de PNL. Reprezentantii STS si SPP s-au pronuntat impotriva trecerii celor doua servicii in subordinea Ministerului de Interne, dupa cum prevad textele normative ale liberalilor, in timp ce seful statului a apreciat ca serviciile de informatii se vor transforma in niste simple ONG.

Pachetul este format din Legea-cadru a securitatii nationale, Legea privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, Legea informatiilor si contrainformatiilor, cea a statutului de informatii, de organizare a SRI si SIE. (R. D.)

PD acuza o intelegere oculta PNL - PSD

Deputatii PD Daniel Buda si Augustin Zegrean sustin ca PNL si PSD s-au inteles sa evite dezbaterile parlamentare la legile sigurantei nationale, pentru ca actele normative sa fie adoptate tacit, in forma agreata de Guvern. Cei doi se plang ca dezbaterea legilor n-a fost posibila ieri in lipsa cvorumului, "generata de absentele tactice ale unor deputati PSD si PNL", se arata

intr-un comunicat de presa. Potrivit democratilor, in elaborarea proiectelor n-au fost consultate serviciile de informatii, "fapt care este de natura sa faca aceste legi perfectibile si lipsite de expertiza practica a celor care ar urma sa le aplice". (C.B.)


(351 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ziarul Gandul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Pe tacute, deputatii au luat din puteri serviciilor secrete | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69307708740234 seconds.