Luni, 02 Aprilie 2007 - 06:21 AM Aleg.RO: Consilierii PSD au returnat banii pe deplasarea in Miami

Publicat de: Ziarul Gandul

Gândul Jumatate din consilierii locali ai sectorului 5 care au efectuat deplasarea in Miami, pe bani publici, la jumatatea lunii februarie, au restituit sumele cheltuite in Miami si Orlando la bugetul local, a anuntat, duminica, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie .

"Consilierii PSD au achitat integral costurile deplasarii. Ii astept pe colegii de la PNL, ca tot au vorbit de moralitate, de bani publici si-asa mai departe. Sa vad cum o sa-l convinga pe viceprimarul Marcel Bera sa achite excursia, pentru ca altfel voi cere Consiliului Local suspendarea lui din functie. Iar daca cei de la PNL nu vor vota pentru demiterea lui, atunci sa-i vad cum mai vorbesc ei de moralitate. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Ca au venit aici, in Consiliu, fara sa inteleaga fenomenul. Ei credeau ca curg banii pe topogane si vin sa-i ia cu sacosa si pleaca acasa! Zic ei ca daca voteaza contra o sa-mi puna mie piedici. Voteaza contra cetateanului, va spun eu", a afirmat Vanghelie.

Potrivit edilului de sector, cei sase consilieri ai PSD care au efectuat deplasarea in SUA la mijlocul lunii februarie au achitat cate 14.400 de lei fiecare.

Edilul de sector a precizat ca "nu are parghii" de control asupra celorlalti consilieri de la PNL si PD pentru recuperarea sumelor, insa ii solicita lui Adriean Videanu si presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, sa achite aceste deplasari.

"Daca cei de la PNL si PD nu au banii, sa-i ceara lui Videanu si lui Orban. Ca sunt oameni bogati. Ai mei (consilierii PSD - n.red.) au scos bani din buzunar, s-au imprumutat. (...) N-am vrut sa ajung aici, dar daca tot au urlat cei de la PNL, sa dea si banii inapoi. Nu sa se certe in Consiliul General pentru cine fura mai mult. Ca ati vazut circul de ieri (sambata - n.red.). Au cerut consiliul. L-au luat! Si ce voteaza?!

Cine e sef la nu stiu ce regie sau firma: de la PNL sau de la PD. Atat!", a mai spus Vanghelie.

Vanghelie a reluat tema costurilor deplasarilor "degeaba" in strainatate, solicitand coliderilor "fostei Aliante DA" sa gaseasca solutii pentru recuperarea banilor.

"Peste 15 milioane de euro s-au cheltuit din bugetele locale pentru deplasari in strainatate. Va spun ca 75 la suta sunt deplasarile portocaliilor. Domnul Boc si domnul Tariceanu ar face bine sa inceapa sa le ceara banii inapoi pe aceste excursii pentru ca, va asigur, se pot face o multime din acesti bani. (...) Pentru excursiile celor de la PSD va promit ca o sa ma ocup personal. Am inceput cu sectorul 5. Poftiti chitantele!", a mai spus Vanghelie, prezentand dispozitii de plata in valoare totala de peste 110.000 de lei.

De asemenea, edilul sectorului 5 propune schimbarea legii administratiei locale in privinta deplasarilor, in sensul introducerii unor prevederi mult mai stricte.


(403 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ziarul Gandul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Consilierii PSD au returnat banii pe deplasarea in Miami | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5071849822998 seconds.