Miercuri, 28 Februarie 2007 - 06:08 AM Aleg.RO: Suspendarea lui Basescu incepe fara Basescu

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul

Parlamentul demareaza astazi procedurile preliminare de suspendare a sefului statului . Basescu a anuntat ca nu participa la sedinta.

Presedintele Traian Basescu (foto) nu va participa la sedinta comuna a celor doua Camere de astazi, unde urmeaza sa se decida daca se constituie o comisie de ancheta privind acuzatiile care i se aduc sau se trimite direct la Curtea Constitutionala propunerea de suspendare elaborata de PSD. Scrisoarea privind anuntul neparticiparii sefului statului a ajuns la Parlament exact la ora inceperii sedintei Birourilor Permanente reunite, unde s-au decis datele tehnice ale plenului de azi. Conform Constitutiei, Traian Basescu putea sa-si sustina cauza direct sau sa trimita un document in acest sens. Presedintele si-a expus insa punctul de vedere in scrisoarea de ieri, in care a afirmat: „Consider ca toate actiunile si declaratiile pe care le-am facut de la inceputul mandatului meu (...) sint conforme cu ordinea constitutionala“.

Ii va lasa PSD pe conservatori in ofsaid?

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca parlamentarii conservatori vor propune astazi constituirea unei comisii de ancheta, precizind ca detine probe suplimentare in ceea ce-l priveste pe seful statului. Ieri-seara insa nu se stia ce urmeaza sa faca restul partidelor. Liderii PSD, care spuneau luni ca vor vota pentru constituirea unei comisii in cazul in care va exista o propunere a altui partid, sovaiau ieri-seara si nu au oferit vreo pozitie ferma. Cei din PRM, PNL si UDMR sustineau la unison ca la nivelul conducerilor inca nu exista vreo decizie in vreun sens sau altul. La PD, lucrurile erau clare, democratii pronuntindu-se impotriva constituirii comisiei.


(905 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Suspendarea lui Basescu incepe fara Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58171510696411 seconds.