Miercuri, 14 Februarie 2007 - 05:54 AM Aleg.RO: Alesii PSD nu pricep acuzele

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul

Au semnat ca primarii pentru suspendare, inainte sa vada acuzatiile anti-Basescu . Nici dupa ce acestea au devenit publice, nume grele din PSD nu stiu ce anume din Constitutie a incalcat cu exactitate presedintele.

„Cotidianul“ a efectuat ieri un minisondaj printre parlamentarii PSD pentru a vedea daca acestia au aflat, in sfirsit, ce prevederi ale Constitutiei a incalcat cu exactitate Traian Basescu. Majoritatea raspunsurilor au fost pe linga subiect, unii dintre pesedisti confundind chiar prevederi din Constitutie cu elemente din sfera penalului.

Concret, subiectilor chestionati li s-a cerut sa precizeze ce principii constitutionale a incalcat seful statului in urmatoarele doua spete din documentul PSD: 1. cazul pastrarii memoriului Petromidia trimis de Dinu Patriciu premierului Tariceanu si retransmis de acesta, insotit de celebrul biletel roz, la Cotroceni; 2. atentionarea ministrilor in cadrul unei sedinte de guvern privind convorbirile lor telefonice.

Potrivit documentului PSD, in primul caz este incalcat dreptul constitutional la petitionare, pentru ca nu a trimis memoriul Petromidia mai departe, la Parchet, iar in cel de-al doilea, pesedistii invoca violarea secretului corespondentei, consfintit de Legea fundamentala.

Constitutia e confundata cu Codul penal

Vicepresedinte PSD si secretar al Comisiei SRI, deputatul Ion Stan crede ca, in prima speta, Basescu a incalcat Constitutia pentru ca „memoriul Petromidia trebuia trimis la CSAT“. Pentru cel de-al doilea caz, seful statului ar fi incalcat legile sigurantei nationale. Raspunsurile deputatilor juristi din PSD sint halucinante. Florin Iordache (vicepresedinte al comisiei) sustine ca in primul caz este vorba despre trafic de influenta, iar in ceea ce priveste atentionarea ministrilor in legatura cu convorbirile lor, nu a putut da vreun raspuns. Secretarul Comisiei juridice, George Baesu, nu a dat nici un raspuns la prima speta, iar la cea de-a doua, a afirmat ca „faptul ca stia si i-a prevenit pe ministri a contribuit la influentarea anchetelor“. Deputatul Mihai Tudose, presedinte al Comisiei economice, a afirmat ca in ambele situatii este vorba despre trafic de influenta, iar colegul sau, Ion Bivolaru, vede pentru speta Petromidia - trafic de influenta, iar pentru cea de a doua - amenintare combinata cu santaj. Intr-un cuvint, parlamentarii PSD, care urmeaza sa decida prin vot eventuala suspendare a sefului statului, nu sint nici macar ei lamuriti cum a incalcat Basescu Legea fundamentala.

PSD cauta sustinere internationala

Daca nu reuseste sa-si lamureasca propriii parlamentari in legatura cu acuzatiile la adresa lui Basescu, PSD incearca sa-si pledeze cauza in fata cancelariilor occidentale. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a trebuit sa recunoasca ieri, dupa o intilnire cu reprezentanti ai ambasadorilor din tari membre UE si NATO, ca acestia s-au aratat mai interesati de problema stabilitatii politice, argumentind in fata liderilor PSD ca suspendarea lui Basescu e o chestiune de politica interna.


(503 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Alesii PSD nu pricep acuzele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61820507049561 seconds.