Joi, 08 Februarie 2007 - 05:59 AM Aleg.RO: Basescu a retrimis legea berii in Parlament

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul

Presedintele Basescu a retrimis ieri, in Parlament, legea care anula o serie de datorii ale unor societati de producere a berii .

Seful statului atrage atentia ca ajutoarele pe care le-ar acorda statul roman companiilor respective sint interzise de legislatia UE. Conform unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, remis ieri presei, „actul normativ transmis de Parlament spre promulgare contravine art. 87-89 din Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene si legislatiei secundare adoptate in baza acestuia“.

Platformisti cu spuma

Scandalul generat anul trecut de adoptarea legii „berii“ a revenit in actualitate in urma unor declaratii facute de catre seful statului, marti, la bilantul DNA. „Exista oameni politici care nu fac altceva decit legi pentru infractori“, a declarat Basescu, care a nominalizat aici Legea privind facilitatile pentru berari.

Actul normativ a fost initiat de PD si de PNL in 2006. Ulterior, liberalii au repudiat legea si au contestat-o la Curtea Constitutionala. „Imediat dupa adoptarea legii, am trimis o scrisoare sefului statului cerind sa nu o promulge, dar presedintele nu a spus nici un cuvint despre aceasta scrisoare, cum nu a spus ca printre autorii proiectului se afla patru membri PD si Cristian Boureanu, membru la data respectiva al gruparii platformistilor, grupare fidela 100% lui Traian Basescu“, ne-a declarat vicepresedintele PNL Crin Antonescu.


(537 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu a retrimis legea berii in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59242510795593 seconds.