Joi, 25 Ianuarie 2007 - 06:35 AM Aleg.RO: Tariceanu: "Basescu a vrut sa scoata PD de la guvernare"

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, la TVR, ca seful statului a incercat sa-i convinga pe democrati sa iasa de la guvernare si a precizat ca se bucura ca PD nu au cedat presiunilor de la Cotroceni .

“Presedintele a negat, dar lucrurile in Romania transpira si se afla orice. Stiu foarte bine ca presedintele a incercat, dar nu a reusit, sa determine PD sa iasa de la guvernare” a spus Tariceanu. Luni seara, tot la TVR, Traian Basescu le-a multumit democratilor de a ramine la guvernare. “Va garantez ca nu am cerut PD-ului iesirea de la guvernare”, declara presedintele.

Tariceanu suparat ca nu este informat

Premierul a acuzat serviciile secrete ca joaca pentru Cotroceni.

“Eu vad ca presedintele foloseste informatii de la serviciile secrete despre membri ai Guvernului, iar eu nu sunt informat despre acest lucru. Este foarte grav ca presedintele stie ca anumiti membri ai Guvernului fac obiectul unor ascultari, iar eu nu sunt informat”, a spus Tariceanu.

In opinia sa, “atita vreme cit presedintele incearca sa intre in treburile Guvernului, sa conduca tara folosind cu precadere serviciile secrete, sa aiba interventii care sa influenteze justitia, se prefigureaza tendinta de alunecare catre un regim de autoritate personala”.

Liderul PNL si-a manifestat nemultumirea si fata de faptul ca, desi este seful Guvernului, nu este informat cu o serie de aspecte legate de ministere. “Nu contest dreptul presedintelui de a se adresa unor ministri”, a spus Tariceanu referindu-se printre altele la rezolutia trimisa ministrului Seres, “dar este normal sa fiu si eu informat, iar presedintele nu trebuie sa se substiuie primului-ministru”.

Presedintia, un fel de Golden Blitz

In ciuda tonului ridicat pe care a invatat sa-l foloseasca atunci cind se refera la Basescu, premierul nu crede ca se poate vorbi de o criza politica. “In Romania nu este nici o criza politica, institutiile statului functioneaza”. Tariceanu a aratat ca exista doar “un scandal politic declansat de presedinte” si a mentionat ca guvernul nu este mediocru, asa cum a spus luni seful statului. “Eu ca prim-ministru, nu vreau sa fac Romania de ras. Este nevoie sa fie pastrata o anumita prestanta”, a punctat Tariceanu, care a tinut sa atentioneze ca, prin comportamentul sau, seful statului risca sa transforme institutia prezidentiala “intr-un fel de Golden Blitz”.

“Nu” supendarii lui Basescu

Premierul a precizat ca demersul PSD de a declansa procedurile de suspendare a lui Traian Basescu reprezinta “o greseala” si ca social democratii adopta acelasi stil politic ca Traian Basescu, bazat pe scandal. Tariceanu a afirmat ca va recomanda parlamentarilor PNL sa nu voteze suspendarea, dar a avertizat ca lucrurile s-ar putea schimba daca presedintele va ataca in continuare PNL.

Premierul urecheaza TVR

Calin Popescu Tariceanu si-a manifestat, nemultumirea fata de faptul ca TVR a refuzat sa-i acorde un drept la replica lui Ion Iliescu. “Sa fie foarte clar, nu ii iau apararea lui Ion Iliescu. Apar un principiu. Nu vreau ca in timpul mandatului meu, posturile publice sa se comporte ca in perioada guvernarii PSD, cind Opozitia nu avea acces pe post”, a spus Tariceanu. Practic, premierul i-a intors astfel un serviciu fostului presedinte, care, marti seara, a afirmat ca PSD ar putea sustine un Cabinet minoritar Tariceanu.


(567 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Tariceanu: "Basescu a vrut sa scoata PD de la guvernare" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58090019226074 seconds.