Marți, 23 Ianuarie 2007 - 06:26 AM Aleg.RO: Traian Basescu, lovit in PLD

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul

Platformistii lui Stolojan trebuie sa mai astepte o saptamina sentinta privind inregistrarea PLD . Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte dupa o contestatie de ultima ora a PNL.

Sectia a V-a civila a Tribunalului Bucuresti urma sa se pronunte ieri in privinta cererii de inregistrare a PLD. Insa pe ultima suta de metri, alaturi de alte trei noi contestatii inaintate de o persoana fizica si de o ONG, a intrat in scena si PNL, care a solicitat un nou termen de judecata pentru a avea timp sa verifice listele de semnaturi.

Primele trei contestatii au fost respinse, si, desi procurorul de sedinta a fost de acord cu acordarea unui termen de judecata, instanta a respins cererea liberalilor.

In replica, avocatul PNL, Cristian Iordanescu, a depus o noua contestatie, de aceasta data impotriva denumirii formatiunii conduse de Theodor Stolojan. Iordanescu a sustinut in instanta ca initialele „PLD“ s-ar afla deja in patrimoniul PNL, in urma comasarii prin absorbtie a PLD-ului infiintat de Nicolae Cerveni de catre PNL Cimpeanu, partid care ulterior a fost inghitit de liberali.

Procurorul de sedinta a pus concluzii de respingere a contestatiei PNL, legata de denumirea PLD, si a cerut, pe fond, solutia admiterii cererii de inregistrare si de inscriere a liberal democratilor. Instanta a decis insa aminarea cu o saptamina a verdictului. Legea partidelor politice este interpretabila in ceea ce priveste „patrimoniul“ denumirilor, ambele parti avind sanse de cistig.

Razboiul declaratiilor

„Este o lupta politica, ne asteptam la asa ceva. PNL se teme de PLD pentru ca este un partid nou, un partid curat, care nu doreste sa intre in bilciul politic. Este un partid care are sanse reale de a deveni o forta politica puternica“, a declarat Theodor Stolojan, dupa ce liberalii au contestat denumirea de PLD.

De cealalta parte, liderii PNL au justificat astfel inaintarea contestatiei: „Noi am mai avut probleme in trecut, s-au mai inregistrat confuzii in electorat din cauza unor partide cu denumire apropiata cu a noastra si am pierdut ceva procente in alegeri“.

PNL nu a contestat din primul moment inregistrarea PLD. Tactica liberalilor de a interveni mai tirziu in justitie a avut un scop precis: intirzierea legalizarii gruparii conduse de Stolojan.

PLD, avocatul lui Basescu

Liderii PLD pot fi catalogati ca avocati fideli ai lui Traian Basescu. Programul politic prevede instituirea republicii prezidentiale si a parlamentului unicameral, adica exact ce doreste si seful statului. Tema alegerilor anticipate, atit de draga lui Basescu, este promovata si de PLD.

A respins presedintele propunerea retragerii trupelor din Irak, a sarit si Stolojan, sustinind ca este o eroare a PNL. In toate evenimentele din razboiul dintre Palate, Stolojan&Co. au dat intotdeauna dreptate lui Basescu. (L.G.)


(524 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Traian Basescu, lovit in PLD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75342702865601 seconds.