Luni, 14 Martie 2005 - 07:15 PM Aleg.RO: Emil Constantinescu, neimpresionat de retragerea lui Corneliu Vadim Tudor

Publicat de: ---

AMOS News Într-un comunicat de presă dat publicității luni, președintele Acțiunii Populare, Emil Constantinescu, susține că retragerea din funcția de președinte al PRM a lui Corneliu Vadim Tudor nu ar trebui să păcălească pe nimeni. Iată textul comunicatului:

''Retragerea din functia de presedinte al PRM a lui Corneliu Vadim Tudor, care a jucat un rol nefast in societatea romaneasca din ultimii 15 ani este, din pacate, un gest politicianist care nu ar trebui sa pacaleasca pe nimeni.

Anuntul de sambata este ultimul eveniment dintr-o serie de incercari esuate ale lui Vadim Tudor de a se prezenta electoratului drept ceea ce nu este. Antisemitul Corneliu Vadim Tudor si-a descoperit brusc dragostea si respectul pentru evrei, pentru a reveni apoi la retorica antuisemita. Anti-europeanul Corneliu Vadim Tudor ni s-a infatisat brusc drept un promotor al integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, pentru ca apoi sa se intoarca din nou la nationalismul sau agresiv. Calomniatorul Corneliu Vadim Tudor a devenit dintr-o data un om cu frica lui Dumnezeu si cu respect fata de semeni, pentru ca apoi sa inceapa din nou sa arunce cu laturi in adversarii sai din politica si din presa. Acum, Corneliu Vadim Tudor anunta ca se retrage din functia de presedinte al PRM pentru ca apoi, tot el, sa anunte ca va conduce in continuare partidul.

Nu exista nici o indoiala ca retragerea lui Corneliu Vadim Tudor este un gest de fatada, impus de repetatele sale esecuri, dupa cum o simpla operatiune de imagine este si adaugarea cuvantului popular la numele Partidului Romania Mare.

Din 1991 incoace, Corneliu Vadim Tudor si partidul cu care se identifica au promovat permanent in politica romaneasca sovinismul, antisemitismul si interesele oligarhiei securisto-comuniste instalate dupa Revolutie. Nimeni, nici in Romania, nici in strainatate, nu va crede ca toate acestea pot fi sterse prin retragerea lui Corneliu Vadim Tudor si schimbarea numelui partidului.

Retragerea lui Corneliu Vadim Tudor, cu care partidul s-a identificat, ar putea fi insa o sansa pentru o serie de tineri senatori, deputati, primari si consilieri locali, intrati in randurile partidului Romania Mare inainte de alegerile din 2004 doar pentru a-l folosi ca vehicul capabil sa-i propulseze in Parlament si administratia locala.

Actiunea acestor tineri, nelegati de vechile structuri securisto-comuniste care au construit partidul in jurul lui C.V. Tudor, implica insa o schimbare radicala de la baza spre varf, un proces de durata, care va impune si o despartire totala, si nu mimata, de tot ceea ce a reprezentat CV Tudor in politica romaneasca.

14 martie 2005 Emil Constantinescu

Presedintele Actiunii Populare''


(659 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Emil Constantinescu, neimpresionat de retragerea lui Corneliu Vadim Tudor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54472899436951 seconds.