Vineri, 13 Octombrie 2006 - 06:07 AM Aleg.RO: Senatorii si-au votat propriul buget, iar legile le-au lasat balta

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Senatorii au reusit sa se mobilizeze ieri dimineata pentru a-si vota bugetul pe anul viitor, insa nu au mai dat importanta celorlalte puncte de pe ordinea de zi, printre care doua proiecte de ordonante ale guvernului, cu titlu de legi organice .

Bugetul senatorilor pentru anul viitor atinge suma de 111.640 mii lei, cu mult fata de 87.404 mii lei, cat propusese Ministerul Finantelor. Senatorii, insa, s-au revoltat si au purtat o intreaga dezbatere asupra faptului ca nu beneficiaza de fonduri suplimentare. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (foto), a cerut chiar ca acestia sa explice in circumscriptiile electorale ca nu poate fi vorba de asa ceva. "Sa inteleaga odata pentru totdeauna ca senatorii nu beneficiaza decat de indemnizatie si atat. Nici un fel de sporuri, niciun fel de adaosuri, niciun fel de tichete", a intarit pesedistul Nicolae Vacaroiu. Mai mult, presedintele Senatului a tinut sa precizeze ca nivelul fixat pentru consumul de carburanti este insuficient. "Alergam in circumscriptiile electorale, cota de vreo 350 de litri ne obliga de multe ori sa facem noi plinul la masina", a declarat Vacaroiu. De fapt, polemica a plecat de la faptul ca pesedistul Șerban Nicolae a atacat guvernul, spunand ca acesta a dezinformat, dupa ce liderul unuia dintre sindicatele din invatamant, Aurel Cornea, a afirmat ca parlamentarii se bucura de tichete de masa si prime de vacanta.

Mai mult decat atat, Vacaroiu a anuntat de la prezidiu ca investitiile pentru sediu nu au fost incluse in proiectul de buget al Senatului, ci in cel al Camerei Deputatilor, care este in continuare administratorul cladirii Palatului Parlamentului. Dupa ce au aprobat proiectul de buget, senatorii au inceput sa se retraga treptat- treptat din sala, ceea ce a condus la respingerea a doua ordonante ale executivului. Primul dintre ele viza organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social, iar cel de-al doilea se referea la modificarea ordonantei de urgenta a guvernului privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si a legii privind alocatia pentru copii. Dupa respingerea celor doua ordonante, Nicolae Vacaroiu a trebuit sa suspende sedinta cu o ora mai devreme decat prevedea programul, din lipsa de cvorum.


(416 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatorii si-au votat propriul buget, iar legile le-au lasat balta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57035803794861 seconds.