Marți, 10 Octombrie 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: PSD și PC, în turul II la alegerile pentru funcția de primar în comuna Breaza

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Sătenii din comuna suceveană Breaza nu au reușit să-și stabilească un primar din primul tur al alegerilor, astfel că vor fi chemați din nou la urne. În competiție au rămas candidatul PSD, Gheorghe Lesenciuc și cel al Partidului Conservator, Petru Misiuc. Candidatul Alianței PNL-PD, Ștefan Macovei, viceprimar interimar, s-a clasat al treilea. Potrivit procesului verbal încheiat după numărarea buletinelor de vot, lui Lesenciuc i-au lipsit 43 de voturi pentru a deveni primar din primul tur. Din 1365 de votanți, la urne s-au prezentat 812 de cetățeni cu drept de vot, valabil exprimate au fost constatate 788 de buletine de vot, iar 24 au fost declarate nule.

Conform aceluiași document, candidatul PSD a adunat 352 de voturi, cel al PC 183, iar reprezentantul Alianței PNL - PD 125 de voturi.

Trebuie precizat că Ștefan Macovei, candidatul Alianței PNL - PD, s-a ales și cu o plângere penală din partea PSD, deoarece s-a apucat să facă plata subvențiilor acordate pentru agricultură, în plină campanie electorală, în condițiile în care primăria are un angajat pentru această activitate.

PSD Suceava este convins că acțiunea candidatului Alianței a avut ca scop mărirea „numărului de alegători”. Campania electorală va fi reluată imediat după confirmarea oficială a rezultatelor de către Biroul Electoral.

Fotoliul de primar a devenit vacant în 2005, după ce fostul edil al comunei a fost găsit în incompatibilitate și suspendat din funcție.


(543 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD și PC, în turul II la alegerile pentru funcția de primar în comuna Breaza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66539692878723 seconds.