Miercuri, 27 Septembrie 2006 - 06:00 AM Aleg.RO: Seful CJ Suceava îi răspunde lui Flutur

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Șeful CJ Suceava, Gavril Mîrza, a catalogat ca nejustificată solicitarea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, adresată Consiliului Județean de a contribui cu fonduri la montarea indicatoarelor de intrare în județ, transmite corespondentul AMOS News. Și asta deoarece, potrivit conducerii CJ Suceava, aceste fonduri trebuie alocate de Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, căreia îi revine și obligația montării indicatoarelor.

În aceste condiții, Consiliul Județean Suceava a înaintat, marți, o adresă către Ministerul Transporturilor, prin care solicită executarea lucrărilor de montare a acestor indicatoare. „Potrivit legilor în vigoare, acest minister este organul administrației publice centrale care exercită prerogativele dreptului de proprietatea publică a statului în domeniul drumurilor naționale”, precizează Gavril Mîrza, care a mai adăugat că o adresă asemănătoare i-a fost înaintată și ministrului Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, șeful Direcției de Drumuri și Poduri, din cadrul CJ Suceava, Radu Avădanei, a precizat că administrația județeană nu poate aloca fonduri pentru montarea acestor indicatoare, în condițiile în care acestea urmează să fie amplasate în zonele de siguranță ale drumurilor naționale.

De asemenea, Avădanei a mai precizat că în urmă cu șase ani., CJ Suceava a înaintat o altă adresă către Ministerul Transporturilor, prin care solicita încheierea unui parteneriat în vederea construirii și montării la intrările în Suceava a unor monumente, și care să conțină și stema județului. „Noi am solicitat ca ministerul să aloce fondurile, iar noi să ne ocupăm de realizarea lor.

Cu toate acestea, nu s-au alocat acești bani, iar proiectul a căzut. Ori să alocăm noi în momentul de față bani pentru aceste indicatore ar însemna deturnare de fonduri”, a mai spus Radu Avădanei.


(442 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Seful CJ Suceava îi răspunde lui Flutur | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51458096504211 seconds.