Marți, 26 Septembrie 2006 - 06:11 AM Aleg.RO: Cei 30 de primari și viceprimari sunt în continuare în incompatibilitate

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Prefectul județului Suceava, Orest Onofrei a declarat luni că există, totuși, edili incompatibili care riscă suspendarea, transmite corespondentul AMOS News. Onofrei a spus că la Prefectura Suceava sunt așteptate precizările primarilor sau viceprimarilor din 30 de comune ale județului, privind poziția acestora vizavi de o posibilă stare de incompatibilitate în care s-ar afla.

Prefectul județului spune că există mai mulți edili administratori sau cenzori de firme care nu au declarat acest lucru după ce au fost aleși. El a arătat că șefii de administrații cu „musca pe căciulă” invocă faptul că ”au uitat să radieze firma, alții că au avut un act adițional și nu l-au înregistrat, iar unii că societatea nu mai are activitate”.

Pe altă parte, primarii sau viceprimarii au demarat mici afaceri împreună cu rudele și, deoarece prin statut nu s-a prevăzut un administrator, figurează ca având această calitate toți cei care au pus umărul la constituirea firmei.Este o surpriză neplăcută, dar cine este vinovat că nu a verificat?”, s-a întrebat retoric prefectul.

El a informat că secretarii comunelor vor trebui să remită prefecturii referate în acest sens, „sesizarea stării de incompatibilitate fiind o atribuție a acestora”. În funcție de conținutul acestora, reprezentantul Guvernului în teritoriu va emite ordin de suspendare din funcție a incompatibililor.


(613 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cei 30 de primari și viceprimari sunt în continuare în incompatibilitate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2959508895874 seconds.