Vineri, 22 Septembrie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Primaria Suceava va incasa 5 miliarde de lei din vânzarea cabinetelor medicale

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Municipalitatea suceveană va rămîne cu 80% din suma care va rezulta în urma vânzării unui număr de 15 cabinete medicale din oraș, potrivit legii 236/2006, transmite corespondetul AMOS News. Concret, se vor încasa cinci miliarde de lei, din care un miliard va merge la bugetul central, iar restul va intra în visteria bugetului local. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat, joi, că cele patru miliarde care vor reveni bugetului local vor fi folosite pentru mansardarea blocurilor ANL de pe strada Privighetorii din cartierul Burdujeni, în vederea suplimentării fondului locativ.

Pe de altă parte, el este nemulțumit de faptul că în baza legii se pot obține doar 40 de euro pentru fiecare metru pătrat dintr-un cabinet medical scos la vînzare. Primarul Lungu a dat de exemplu un cabinet în suprafață de 30 de metri pătrați, situat în centrul Sucevei, pentru care se va obține echivalentul a 1.200 de EURO. El a mai spus că viitorii proprietari vor avea de achitat un avans de 15% și a precizat că diferența va fi plătită eșalonat în decursul a 10-15 ani.

Autoritățile locale au obligația de a atribui contra cost cabinetele medicale, doctorilor care activează în aceste spații. Legea 236 prevede că spațiile vândute nu pot fi folosite decît pentru activități medicale și conexe actului medical și nu pot fi înstrăinate, închiriate sau folosite de cumpărător în alte scopuri.


(440 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primaria Suceava va incasa 5 miliarde de lei din vânzarea cabinetelor medicale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.4652709960938 seconds.