Vineri, 14 Ianuarie 2005 - 07:01 AM Aleg.RO: Prefectul Capitalei si-a dat demisia ca sa nu-l mai dezamageasca pe Basescu

Publicat de: e.fogarasi

adevarul Silvian Ionescu, numit prefect in urma cu sase zile de Guvernul Tariceanu, a renuntat, ieri, la functie, pe motiv ca presedintele Traian Basescu si-a exprimat dezamagirea in legatura cu numirea lui "intr-o functie de prim-plan". "Presedintele Traian Basescu si-a exprimat public dezamagirea fata de faptul ca am fost numit intr-o functie de prim-plan. Am luat un timp de doua zile, iar azi dimineata (ieri - n.r.) m-am prezentat la domnul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu si i-am inmanat demisia, pe care dansul a acceptat-o. Ati vazut reactia colegilor mei in toate aceste doua zile si sprijinul neconditionat pe care conducerea partidului mi l-a acordat. Totusi, intre umbra de dezamagire a presedintelui si sprijinul colegilor mei, eu fiind pana in clipa de fata demnitar, a trebuit sa prevaleze dezamagirea presedintelui. Demisionez din functia de prefect al Bucurestiului pentru faptul ca nu doresc ca asupra mea sau asupra acestei institutii sa planeze indoieli. Totodata, consider ca fiecare dintre noi trebuie sa actioneze in aceeasi directie, pentru ca actul de guvernare sa fie unitar. Ca presedinte al Organizatiei PD sector 3 si membru in Biroul Permanent National, mi-am adus contributia la succesul Aliantei la alegerile generale din vara si am facut parte din echipa de campanie la alegerile generale si prezidentiale din toamna. Pentru ca, prin munca de partid, am obtinut rezultate bune, apreciate public de colegii mei si de insusi presedintele Romaniei, fapt pentru care sunt recunoscator, consider ca pot face in continuare multe lucruri utile, dar, in acelasi timp, nu vreau ca numele si persoana mea sa creeze nici un fel de discutii sau subiecte de presa", a declarat Silvian Ionescu. El a precizat ca ramane presedintele PD sector 3 si ca nimeni nu i-a cerut sa faca acest gest de onoare.
Satisfacut, presedintele apreciaza "eleganta" prefectului demisionar
Traian Basescu nu si-a ascuns satisfactia fata de decizia contestatului Silvian Ionescu de a demisiona din functia de prefect al Capitalei. "Presedintele apreciaza eleganta acestui gest al d-lui Ionescu si precizeaza ca motivatia declaratiilor pe care le-a facut la postul Realitatea TV, in care-si exprima dezamagirea fata de numirea domniei sale in functia de prefect, se datora faptului ca, inainte de a fi ales sef al statului, Traian Basescu s-a pronuntat, in sedinta Biroului Permanent National al PD, pentru respectarea criteriilor de moralitate impuse de Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC), atat la desemnarea candidatilor la Parlament, cat si la numirea prefectilor", a spus purtatorul de cuvant al presedintelui, Adriana Saftoiu, mandatata de presedinte sa-i exprime punctul de vedere. Potrivit Adrianei Saftoiu, prefectul demisionar a avut probleme si atunci cand era in carti pentru ocuparea unui fotoliu de senator sau deputat, iar Traian Basescu s-a opus plasarii lui Ionescu pe un loc eligibil tot din cauza ca trecutul securistic al acestuia incalca flagrant cerintele CPC.
Alin BOGDAN, T.L.V.


(1128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Prefectul Capitalei si-a dat demisia ca sa nu-l mai dezamageasca pe Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62090301513672 seconds.