Miercuri, 20 Septembrie 2006 - 05:38 AM Aleg.RO: Senatorii se asigura ca 2007 ii va prinde cu buzunarele pline

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Senatorii si-au facut planuri ca si in anul ce urmeaza sa depaseasca limita maxima de cheltuieli pe care a impus-o Ministerul Finantelor Publice . Diferenta nu este nesemnificativa, tinand cont de faptul ca proiectul de buget pe anul 2007 prevede acordarea unei sume de 111.640 mii lei fata de cifrele MFP care scoteau la iveala o limita de 87.404 mii lei. Potrivit presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, sumele nu sunt prea mari din cauza majorarii preturilor pentru intretinere si a cheltuielilor curente care sunt mult mai mari fata de anul trecut. De asemenea, Vacaroiu a explicat si faptul ca multe dintre masinile senatorilor, inclusiv a unora dintre membrii Biroului Permanent, au depasit deja normele de siguranta in ceea ce priveste numarul de kilometri. Și asta deoarece in proiectul de buget este prevazuta suma de 2.570.000 lei pentru "masini, echipamente si mijloace de transport". Acesta a incercat insa sa justifice, aratand ca banii nu vor fi folositi doar pentru masinile senatorilor, ci vor fi achizitionate si alte echipamente si microbuze.

Pe de alta parte, Senatul va cheltui 250.000 (insemnand 2,5 miliarde lei vechi) numai pentru materiale de curatenie. Parlamentarii din Camera superioara nu s-au pus insa de acord asupra proiectului de buget, fiind necesar ca el sa fie studiat de chestorii institutiei si reintrodus apoi pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Nu poate fi omis nici faptul ca numarul demnitarilor de pe statul de plata al Senatului a crescut fata de anul trecut, de la 138 la 139 de persoane care ocupa functii de demnitate publica, in timp ce parlamentari sunt numai 137, la care se adauga secretarul general al institutiei. Aici, presedintele Camerei superioare a fost pus in dificultate, nestiind cine este cea de-a 139 persoana, dar banuind ca ar putea fi presedintele departamentului legislativ.


(386 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatorii se asigura ca 2007 ii va prinde cu buzunarele pline | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5483570098877 seconds.