Vineri, 15 Septembrie 2006 - 05:57 AM Aleg.RO: Fiul deputatului PSD de Suceava rămâne în arest

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News La Tribunalul Botoșani s-a judecat astăzi recursul formulat de Lucian Constantin Tărniceru, fiul deputatului PSD de Suceava, Petru Tărniceru, împotriva măsurii arestării preventive emise de Judecătoria Dorohoi pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, transmite corespondentul AMOS News. Avocatul Corneliu Ursache a invocat în față completului de judecată că la emiterea mandatului de arestare magistrații ar fi făcut exces de zel, că Lucian Constantin Tărniceru este doar învinuit în acest caz nu și inculpat. În calitatea de învinuit, mandatul de arestare se emite doar pe o perioadă de 10 zile și nu 29 de zile, cum a decis instanța Judecătoriei din Dorohoi. Totodată, avocatul a cerut o expertiză neuropsihiatrică a clientului său întrucît acesta a fost internat în trecut la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași.

Totodata, s-a cerut o expertiză tehnică a traiectului urmat de mașină. Se speculează că pe drumul pe care circula fiul deputatului pesedist ar fi fost o denivelare de teren, care ar fi aruncat autoturismul Skoda în fetița de 7 ani.

Lucian Tarniceru a declarat presei că nu comentează acest caz, iar declarațiile vor fi făcute de avocații săi.

Instanța Tribunalului Botoșani a decis înlocuirea măsurii arestării preventive de la 29 de zile la 9 zile, tînîndu-se cont că a fost reținut 24 de ore imediat după producerea accidentului. Astfel, instanța a admis una dintre excepțiile invocate de avocații lui Lucian Tărniceru. Celelalte două excepții invocate de avocați vor fi studiate în faza de urmărire penală a fiului deputatului PSD de Suceava.

Fiul deputatului de Suceava a fost arestat preventiv, marți, după ce luni a accidentat mortal un copil, iar apoi a fugit de la locul accidentului. El a fost reținut de polițiștii de frontieră la granița cu Ucraina. In urma recoltării probelor de sange, polițiștii au stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, avand o alcoolemie de 0,25% în sange, mult mai mare decat cea stabilita initial de politisti de 0,09 la mie.

Fiul deputatului sucevean este acuzat de ucidere din culpa, de parasirea locului accidentului si de conducerea masinii sub influenta bauturilor alcoolice. Procurorii au propus arestarea lui pe motiv ca este recidivist si ca faptele sale sunt grave.


(426 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Fiul deputatului PSD de Suceava rămâne în arest | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70363593101501 seconds.