Vineri, 11 Martie 2005 - 09:26 AM Aleg.RO: Videanu se dă bine pe lângă Biserică

Publicat de: ---

azi Actul normativ privind amplasarea Catedralei Mântuirii Neamului în Dealul Arsenalului din Capitală ar putea fi adoptat în viitoarea sedintă de Guvern, a declarat, ieri, vicepremierul Adriean Videanu, la sfârsitul întâlnirii private pe care a avut-o cu Patriarhul Teoctist. "Am discutat cu PF Părinte Teoctist despre problema amplasamentului ansamblului Catedralei Mântuirii Neamului si am căzut de acord că trebuie să o rezolvăm până la Sfânta Sărbătoare a Pastilor. Cred că voi avea sprijinul Guvernului ca joi, peste o săptămână, să putem să scoatem Hotărârea de Guvern care consfinteste dreptul de proprietate al Patriarhiei sus în Dealul Arsenalului, amplasament deja stabilit", a mai spus Videanu. Vicepremierul a precizat că este vorba de o suprafată de 11 hectare pe care el s-a angajat, în fata PF Părinte, să încerce să o rezolve săptămâna viitoare.
"Nu mai sunt probleme în momentul de fată. Sigur, urmează să stabilesc detaliile cu colegii mei de la Administratia Domeniilor Statului si, apoi, lucrurile sunt în regulă. Este o problemă care tine de resortul Guvernului", a conchis Videanu.
Părintele Stoica, purtătorul de cuvânt al Pariarhiei, a declarat că, dacă actele vor fi aprobate în sedinta de Guvern de săptămâna viitoare, probabil după Sărbătoarea Pastilor va fi pusă piatra de temelie a noului lăcas.


(644 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Videanu se dă bine pe lângă Biserică | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54865598678589 seconds.