Vineri, 08 Septembrie 2006 - 05:48 AM Aleg.RO: Plecarea consilierilor rădăuțeni din PD, "anchetată" de la centru

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Plecarea din PD a celor șase consilieri locali din Rădăuți care s-au declarat independenți din punct de vedere politic este „anchetată” de o persoană din conducerea centrală a partidului. Vicepreședintele PD, Ion Olteanu, s-a aflat joi, în județul Suceava, unde a avut o întrevedere la Rădăuți cu demisionarii și o discuție în cadrul Biroului Permanent Județean al PD pentru a afla cauzele care au stat baza plecării lor și dacă organizația județeană a făcut ceva pentru a împiedica demersul politic negativ pentru partid.

Olteanu a declarat că demisionarii au acuzat lipsa unei comunicări cu conducerea organizației locale reprezentată de deputatul Aurel Olărean, în calitate de președinte, lipsa unui sprijin politic evident în Consiliul Local din partea organizației locale și lispa unei comunicări între organizația locală Rădăuți și cea județeană. Vicele PD a precizat că a abordat cu respectivii consilieri locali problema revenirii în partid, însă a primit un răspuns pe care l-a considerat corect.

„Punctul lor de vedere mi s-a părut corect. Rămîn consilieri independenți și în funcție de atitudinea și de modul în care organizația locală o să trateze colaborarea cu aceștia, în momentul în care organizația județeană prin președinte se va implica în susținerea lor acolo, se pot gîndi și la o asemenea perspectivă poltică”, a declarat Olteanu.

El a recunoscut că prezența lui la Suceava are și scopul de a revigora activitatea organizației județene a partidului. „Am vrut să văd și care este starea de spirit la nivelul Biroului Județean, în așa fel încît activitatea PD de aici să cunoască totuși standarde mult mai ridicate decît le-a avut pînă acum”, a spus liderul democrat.

Olteanu și-a exprimat speranța că prezența sa la Suceava va avea ca efect o mai bună activitate a deputatului Olărean la nivel de județ, o mai bună comunicare între organizația județeană și cele locale și între liderul județean, Eugen Uricec și singurul parlamentar democrat din județ. „De ce nu și o mai bună comunicare între centru și județ și invers și un mai mare interes al Biroului Național față de activitatea și de susținerea activității politice la nivelul organizației județene Suceava”, a mai spus Olteanu.

Demn de remarcat este faptul ca printre demisionarii din PD s-a numărat unul dintre vicepreședinții de la nivel județean ai acestui partid, Constantin Galan. Acesta a declarat la vremea respectivă că unul dintre motivele pentru care a luat această decizie a fost modul în care noua conducere a Organizatiei municipale Radăuți a PD a colaborat cu consilierii locali democrati. „După alegerile locale care au avut loc în urmă cu câteva luni, noul președinte, deputatul Aurel Olarean, a întrerupt legatura cu consilierii locali. Astfel, el a considerat ca în Biroul Permanent Local al PD Radauti nu trebuie sa fie nici un consilier local, motiv pentru care legatura dintre noi si el a disparut”, a spus Constantin Galan.

El a precizat ca presedintele PD Radauti ar fi amenințat ca îi va schimba pe toti consilierii locali motiv pentru care a acestia au preferat sa opteze pentru statutul de independent. „Dacă nici unul dintre consilierii locali ai PD nu a fost agreat de noua conducere a organizatiei municipale nu are nici un rost sa continuam asa. Am preferat să ne declaram independenti, pentru a ne putea duce mandatele pâna la capat”, a mai spus fost lider democrat.

Pe de alta parte, trebuie spus ca alaturi de el au mai demisionat din PD si consilierii Costel Florea, Dumitru Axane, Doinita Gavrilet, Gheorghe Burci si Viorel Pintiliuc. Nu în ultimul rând, Constantin Galan a mai precizat ca nici unul dintre fostii consilieri PD nu se vor înscrie în alta formatiune politica, „și vom acorda în continuare sprijin pentru PD și pentru Alianță”.


(448 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Plecarea consilierilor rădăuțeni din PD, "anchetată" de la centru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0353019237518 seconds.