Joi, 07 Septembrie 2006 - 05:27 AM Aleg.RO: Suceava: 8 octombrie, data alegerilor pentru funcția de primar al comunei Breaza

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Locuitorii comunei Breaza din județul Suceava se vor prezenta la începutul lunii viitoare la urne pentru a-și alege un nou primar. Guvernul României a adoptat, în cursul zilei de ieri, o hotărâre prin care a stabilit ca scrutinul să aibă loc în data de 8 octombrie 2006, urmând a se decide și durata campaniei electorale.

Trebuie spus că locuitorii din Breaza au rămas fără primar din cursul lunii iunie a acestui an, după ce Curtea de Apel a hotărît că ordinul de încetare a mandatului primarului ales al comunei, Ștefan Grămadă, emis anul trecut de prefectul Orest Onofrei, este corect și legal. Ordinul a fost emis în baza Legii 161/2003 a anticorupției care, potrivit lui Onofrei, a fost încălcată de primarul sucevean întrucît nu a ieșit din starea de incompatibilitate în termenul prevăzut de actul normativ respectiv. Incompatibilitatea primarului a fost dată de faptul că soția, Elena Grămadă, a fost în subordinea sa directă deținînd funcția de contabil în cadrul Primăriei.

De menționat că primarul a avut o încercare de a ieși din situația de incompatibilitate introducînd acțiune de divorț în data de 4 februarie pentru ca nici unul dintre ei să nu fie nevoit să-și piardă serviciul. Prefectul a declarat atunci că ieșirea din starea de incompatibilitate după depășirea termenului legal nu presupune că situația nu a existat, motiv pentru care a fost nevoit să constate încetarea mandatului de ales al primarului. Atribuțiile primarului au fost preluate conform legii de viceprimarul PSD, Gheorghe Lesenciuc.


(518 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Suceava: 8 octombrie, data alegerilor pentru funcția de primar al comunei Breaza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59437799453735 seconds.