Vineri, 01 Septembrie 2006 - 05:17 AM Aleg.RO: Primarul Sucevei amenință cu "căderea de capete" la Termica

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, amenință cu „căderea de capete” la societetea Termica, al cărei unic acționar este Consiliul Local, după ce a constatat că lucrările de realizare a căminelor de contorizare și a instalațiilor aferente se desfășoară cu încetinitorul. Lungu a arătat că pînă în prezent au fost executate numai 57 de cămine de contorizare dintr-un total de 263 aruncînd vina atît pe societetea care a cîștigat licitația de execuție dar și pe cei de la Termica care aveau responsabilități în a urmări buna desfășurare a lucrărilor.

Contractul de execuție a fost semnat în data de 27 iunie cu firma Conbucovina care însă a subcontractat lucările societăților Florconstruct și Eri. Lungu consideră situația ca fiid paradoxală în condițiile în care banii necesari achitării lucrărilor există în cont fiind bani alocați de la bugetul de stat.

„Nu vreau să mai pățesc ce am pățit anul trecut cînd a veni iarna au înghețat malurile de pămînt și oamenii nu puteau aibă aces la locuințe. În apropierea școlilor sînt tranșee, pline de apă unele din ele și în curînd vin copiii la școală. Voi fi foarte dur și cu cei de la Termica care răspund de aceste lucrări. Dacă anul trecut numai am zis s-ar putea anul acesta să trec la fapte să cadă capete la Termica în măsura în care nu se ralizează aceste lucrări”, a declarat primarul.

El a precizat că a avut o discuție cu reprezentanții firmelor implicate și cu cei de la Termica stabilindu-se ca lucrările să fie gata pînă la 30 sseptembrie ac. „Sînt surprins negativ vizavi de implicarea celor care răspund de termoficare la Termica, a diriginților de șantier, de faptul că s-au pierdut 2 luni de zile de la data semnării contractului. Sper ca în septembrie să fie vreme bună și să recuperăm lucrările”, a mai spus Lungu.


(477 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Sucevei amenință cu "căderea de capete" la Termica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.92931199073792 seconds.