Joi, 10 August 2006 - 07:16 AM Aleg.RO: Cîmpan: "Eu nu pot vorbi de șansă, șansa ne-o dau votanții"

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Interviu cu președintele filialei județene PNG-CD Suceava, Mihai Cîmpan. AMOS News: Ce inseamnă PNG-CD în contextual politic actual românesc?

Mihai Cîmpan: Este o tinara forță politică. În rîndurile ei s-au încadrat mulți tineri și oameni de diverse categorii, nepătați moral, care doresc să aibă un viitor politic într-o Românie curată, care din 2007 se va integra în marea familie europeană.

AMOS News: Există opozanți care contestă PNG-CD? Considerați că acele voci contestatoare sunt îndreptățite să vă critice?

Mihai Cîmpan: După cum aminteam, suntem un partid tînăr, care a izvorât din ideea de moralitate și această idee ne aduce în fața contestatarilor.Așa zișii noștri critici, noi îi considerăm că sunt certați cu propria lor conștiință și au prea multe de ascuns cînd este vorba de adevăr.

AMOS News: Cum apreciați faptul că voci mai mult sau mai puțin avizate spun că PNG-CD ar fi îmbrățișat idei legionare?

Mihai Cîmpan: Sunt consins de faptul că cei care ne apropie de mișcarea legionară nu au pus niciodată mîna pe un manual de istorie, indiferent de vîrsta pe care o au. Noi nu avem nimic în comun cu legionarismul. Există în fiecare membru al PNG-CD dorința de a elimina din politică oamenii corupți, care nu se gîndesc la faptul că în România există și oameni scîrbiți de cei care i-au condus timp de 17 ani. Dacă noi, cei care ne-am asumat răspunderea morală față de populația nemulțumită, suntem de partea ei, asta nu înseamnă că suntem legionari.

AMOS News: Președintele PNG-CD, Gigi Becali, este un om de acțiune și a dovedit în multe rînduri că este alături de cei ajunși în nevoi. Ce înseamnă el pentru PNG-CD ?

Mihai Cîmpan: Nu este nevoie să recomand cine este liderul nostrul. Țin să vorbesc de faptul că este un om cu frică de Dumnezeu, cu milă pentru cei ajunși în nevoi și care a găsit întotdeauna cuvinte de îmbărbătare pentru năpăstuiții sorții. Știți, la fel de bine ca mine, că el a făcut mai mult decît au făcut guvernanții pentru oamenii care au avut de suferit de pe urma cataclismelor naturale. Acest om este demn de urmat.

AMOS News: Dacă acestea îi sunt calitățile, care îi sunt defectele?

Mihai Cîmpan: Nu-mi permit să vorbesc așa ceva, deoarece nu-l cunosc îndeajuns de bine. Pe un om îl cunoști cînd stai în preajma lui ani la rind. Deci…

AMOS News: Ce șansă dați PNG-CD-ului la viitoarele alegeri din 2008?

Mihai Cîmpan: Eu nu pot vorbi de șansă, șansa ne-o dau votanții. Electoratul este cel care decide la urna de vot. Există un culoar liber spre Senat și Camera Deputaților, mai ales că pînă acum partidul din rîndul căruia fac și eu parte are șansa reală de a fi un partid cu un cuvînt de spus în România.


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cîmpan: "Eu nu pot vorbi de șansă, șansa ne-o dau votanții" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72528600692749 seconds.