Luni, 07 August 2006 - 05:56 AM Aleg.RO: CJ Suceava modernizează parcările la 13 mănăstiri

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Conducerea Consiliului Județean Suceava a anunțat că au început lucrările la parcările a trei din cele 13 mănăstiri cuprinse în programul cu finanțare comunitară, transmite corespondentul AMOS News.  Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, primele în execuție vor intra mănăstirile Voroneț, Moldovița și Rîșca. Șeful administrației județene a subliniat că lucrările au fost întârziate mai bine de o jumătate de an, unul dintre motive fiind o anchetă demarată de Comisia Antifraudă.

„Niște funcționari de la Antifraudă au blocat 6 luni lucrările, căutând tot felul de conflicte de interese. Abia după ce am făcut apel la Comisia de Abuzuri de la Camera Deputaților, și am fost chemați acolo, s-a reușit deblocarea proiectului. Exista intenția ca acest proiect să nu se înfăptuiască în județul Suceava, din motive cunoscute, de ordin politic”, a arătat Mîrza.

Proiectul „Ecologizarea și modernizarea zonelor de protecție a monumentelor istorice din patrimoniul UNESCO și național” a fost promovat de Consiliul Județean în cadrul Programului Phare 2003, componenta de proiecte mari de infrastructură regională.

Se urmărește amenajarea de parcări la un număr de 13 mănăstiri, realizarea de spații comerciale și de promovare a turismului, precum și de grupuri sanitare moderne. Firma care se va ocupa de aceste lucrări este SC COMINCO SA București, iar valoarea contractului este de 1,443 milioane de euro.

Mănăstirile incluse în acest proiect sunt Bogdan Vodă Rădăuți, Dragomirna, Mănăstirea Humorului, Sfântul Ioan cel Nou (Biserica Sf. Gheorghe), Probota, Slatina, Slătioara, Sucevița, Moldovița, Voroneț, Arbore, Pătrăuți și Râșca.


(383 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Suceava modernizează parcările la 13 mănăstiri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.96738195419312 seconds.