Vineri, 28 Iulie 2006 - 05:53 AM Aleg.RO: Contre colegiale între primarul liberal și viceprimarul PD-ist al Reșiței

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Primarul liberal al Reșiței dă ordin de demolare pentru ceea ce a construit viceprimarul democrat al Reșiei, transmite corespondentul Amos News. Numărul crescut de accidente de circulație din ultimii ani a pus pe gânduri o parte a autorităților locale din Reșița.

După ora 16, bulevardele din Reșița, mai ales cele din cartierul cel mai populat al orașului, Lunca Bârzavei, se transformă în adevărate piste de încercare pentru bolizii cu sute de cai putere sub capote.

Aproape că nu este lună în care cel puțin o persoană să nu fie luată pe botul autoturismelor de pe trecerile de pietoni. Cel mai recent accident de circulație s-a produs în urmă cu câteva zile când un o femeie a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni.

În aceste condiții, în urma unei analize a situației, Comisia de Siguranță a Circulației a stabilit că cea mai bună metodă ar fi instalarea unor,"jumpere" - denivelări semnalizate - înaintea trecerilor de pietoni.

Fiindcă prețul acestora este foarte mare, în jur de 300 euro metru liniar, viceprimarul Tiberiu Pădurean a decis ca acestea să fie făcute din compoziție asfaltică cu solidificare rapidă.

Denivelările au fost aplicate la trecerile de pietoni, au fost semnalizate corespunzător și pentru a ieși și mai bine în relief, au fost marcate cu vopsea reflectorizantă.

Măsura a fost salutată chiar și de serviciul de ambulanță care speră să nu mai aibă atât de lucru, măcar la trecerile de pietoni, în schimb, nu a fost pe placul primatului Reșiței, Liviu Spătaru.

Acesta a declarat că acțiunea nu a avut girul său și ca atare nu va da un ban pentru plata ,"jumperelor". Mai mult chiar, primarul a dat dispoziția ca acestea, câteva zeci, să fie demolate.

Cetățenii la rândul lor sunt total nemulțumiți de decizia primarului – unii declarând că ,"probabil are prieteni cărora le place să circule cu 100 de km la oră prin oraș".

Unii, au spus că de fapt, ceea ce se întâmplă la Reșița este o continuitate a luptelor și divergențelor care se poartă în sânul Alianței D.A. deoarece primarul Liviu Spătaru este membru PNL și președinte al Organizației Reșița iar viceprimarul Tiberiu Pădurean este președinte al Organizației Reșița al PD.


(527 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Contre colegiale între primarul liberal și viceprimarul PD-ist al Reșiței | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55188298225403 seconds.