Vineri, 28 Iulie 2006 - 05:52 AM Aleg.RO: Motiv de dispută între Primăria Sucevei și Consiliul Județean

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Primarul Sucevei, Ion Lungu, este supărat că proiectul „utilități și mediu la standarde europene” este blocat la nivelul municipiului Suceava. Lungu a arătat că în această vară trebuiau să înceapă lucrările de modernizare a patru puncte termice și a unei părți din rețeaua de termoficare, cu cele 10 milioane de euro din creditul angajat de Consiliul Județean de la Deutsche Bank Londra, dar că acest lucru este puțin probabil să se mai producă.

Primarul a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a primit o adresă de la firma de consultanță a proiectului prin care i se aduce la cunoștință faptul că nu poate face proiectarea lucrărilor la faza de detaliu deoarece Bucovina Eco-Term-Gaz, firma care gestionează implementarea investiției, nu a plătit proiectarea pentru prima etapă a proiectului.

„Am primit o hîrtie de la firma de consultanță care proiectează utilități și mediu la standarde europene în care spune că nu mai pot face în continuare lucrări de proiectare la faza de detaliu întrucît plățile după prima etapă de proiectare nu au fost onorate de către Bucovina Ecotermgaz”, a spus Lungu.

Lungu speră totuși că lucrurile vor fi deblocate după ce va avea o discuție la Consiliul Județean, titularul proiectului. „Cel care girează întregul proiect e Consiliul Județean și eu am un contact ferm cu Consiliul Județean. Voi pune întrebările respective la Consiliul Județaen și sperăm să deblocăm proiectul. Din păcate fără să acuz pe nimeni fără să dau vina pe nimeni acest program utilități și mediu care ni l-am proprus în acest an se pare că nu se va realiza”, a spus primarul.

Lungu a menționat că în cazul în care „utilități și mediu” rămîne blocat reparațiile la rețelele de termoficare vor fi făcute din surse proprii. Deja Termica și-a fixat programul de revizie anuală pentru perioada 20-31 august.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Motiv de dispută între Primăria Sucevei și Consiliul Județean | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59473919868469 seconds.